Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nikoli nismo prosili za krila

Vanessa Diffenbaugh
Nikoli nismo prosili za krila
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-00-2920-5
Naslov izvirnika We never asked for wings
Prevod Primož Trobevšek
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
310 g
350 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
leposlovje > drame
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Vanessa Diffenbaugh, avtorica uspešnice Jezik rož, je znova napisala odličen roman, fascinantno lirično pripoved o ljubezni, težkih odločitvah in neusahljivem upanju.

Letty Espinoza je štirinajst let opravljala tri službe hkrati. Da so preživeli, je morala vzeti, kar so ji ponujali, njena mati pa je med tem vzgajala njena otroka, petnajstletnega Alexa in šestletno Luno. Zdaj pa sta se njena starša odločila za vrnitev domov, v majhno mehiško vasico Ora de Hidalgo, in Letty se je prvič znašla pred težkim izzivom – kako postati mati svojima odtujenima otrokoma.

Čeprav Letty uspe nadobudnega Alexa vpisati v zelo dobro srednjo šolo v San Franciscu, pa je njeno novo življenje precej nenavdihujoče: Luna pogreša svojo babico, Alex se zaljubi v sošolko, ilegalno priseljenko, in se ne ozira na materina svarila, pojavi se nov sodelavec, ki prevzame Lettyjine najboljše izmene v službi, povrhu pa začne najstniški sin zastavljati še neželena vprašanja glede svojega neznanega očeta.

Recenzija Bukla

Poletna branja so bržkone večinoma namenjena oddihu, sprostitvi in užitku; mnoga pa tudi premišljevanju in odstiranju tančic ter trepetanju za knjižne junake. Roman govori o Lettyjini družini – njenem petnajstletnem sinu Alexu in šestletni hčeri Luni, o tem, kako postati mama, o preprekah in ovirah, ki jih živ ljenje prinaša v njeno priseljensko družino, o kaljenju z otroki, o boju in vztrajanju, o iskanju očeta, o težkih odločitvah, o spreminjanju in odraščanju – skratka o življenju, ki ga v tej družini opazujemo od blizu. Napeto poletno branje ne prinaša lahkotne zgodbe, vsekakor pa odstira neusahljivo upanje. Morda na tem mestu še pomembna zanimivost o pisateljici: je strastna zagovornica rejništva – želi si namreč izboljšati življenje najbolj ranljivih ameriških otrok in družin.

Sabina Burkeljca, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...