Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pečine

Peter Nichols
Pečine
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-00-2789-8
Naslov izvirnika The Rocks
Prevod Ida Sternad
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
410 g
476 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > drame
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Roman Pečine se med slikovitimi pogledi na Sredozemsko morje in bujne oljčnike začne z nepričakovanim srečanjem in skrivnostjo. Kaj se je zgodilo leta 1948, da je tako nenadoma in za vedno ločilo mladoporočenca, ki nista nikdar več spregovorila, čeprav sta še naslednjih šestdeset let živela na istem otoku, Majorki? In kako je njuna zgodovina desetletja pozneje oblikovala ljubezensko življenje njunih otrok, ki si nista v sorodu? Kako je usmerjala odločitve sodobnega Romea in Julije? Pečine so dvojna ljubezenska zgodba o skrivnosti, ki je zaznamovala dve družini, štiri ljubimce in eno skupnost hotelskih gostov ob morju.

Peter Nichols je napisal pronicljiv grenko-sladek, inteligenten in romantičen roman o tem, kako je lahko resnica, ki jo zgolj predpostavljamo in morda ni celotna zgodba, močna kot spona, vez in prepreka; in kako lahko eno napačno razumljeno dejanje nepopravljivo odmeva skozi desetletja.

Recenzija Bukla

Lulu je energična lastnica Pečin, majhnega hotela ob morju na obali Majorke. Gerald je bil nekoč mornar, napisal je uspešno knjigo o svojih navtičnih dogodivščinah. Lulu in Gerald sta bila za kratek čas poročena v letu 1948. Skoraj šestdeset let pozneje še vedno živita na Majorki in se uspešno izogibata drug drugemu, vse do nesrečnega dne, ko se zvrneta s pečin. Takrat se zgodba začne kronološko odvijati nazaj, skrivnost njunega razburkanega razmerja pa se začne razvozlavati. Poleg Lulu in Geralda tako v obratni smeri spremljamo še Lulujinega sina Luca, Geraldovo hčer Egino in njihove bližnje, ki ne morejo povsem ubežati zgodovini svojih staršev.

Klara Jarc, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...