Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prasketanje

Radijske igre
Borut Gombač
Prasketanje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Subkulturni azil
Zbirka Frontier
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6620-19-2
Leto izdaje izvirnika 2011
Urejanje Peter Dobaj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 14,5 cm
190 g
139 strani
Tip knjige
drama
Kategorije
leposlovje > drame
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Zbirka radijskih iger plodnega avtorja Boruta Gombača prinaša poleg petih radijskih iger tudi esej avtorja in nekaj jedrnatih misli, ki povzemajo njegov odnos do tega medija. Borut Gombač, pesnik in pisatelj, po poklicu in izobrazbi knjižničar, ima za sabo številne knjižne objave, urizorjene radijske igre, številne njegove pesmi pa so bile uglasbljene v okvirju projekta Rokerji pojejo pesnike, pri katerem sodeluje že od vsega začetka."Branje besedil radijskih iger je najprej poklic režiserjev, igralcev, tonskih mojstrov, glasbenih oblikovalcev, dramaturgov … a le v izjemnih primerih - gostija za sladokusce, za režiserje in komponiste svojih sanj, za glavne igralce svojega notranjega življenja. In besedila radijskih iger Boruta Gombača spadajo med izjeme."

Lučka Gruden"Gombač je tankočuten prisluškovalec tišine, v kateri zmeraj najde govorico, ki je za decibel ali dva višja od zvoka, ki ga ima tišina sama."

Zdenko Kodrič"Sam sem mnenja, da mora biti natisnjeno besedilo radijske igre povsem samozadostno in zaključeno umetniško delo. Šele večplastnost besedila in njegova prefinjena odprtost nudi možnost različnih interpretacij. Bralec zapisane igre je v trenutku branja pač njen edini relevantni režiser in poslušalec hkrati. Prav zaradi tega se mi zdi izdajanje kvalitetnih iger in scenarijev tudi v knjižni obliki enako potrebno, kot je pač potrebno izdajanje drugih literarnih zvrsti."

Borut Gombač


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...