Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zbrano delo

2. knjiga. Drame, kratka proza
Primož Kozak
Zbrano delo
39,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba ZRC, ZRC SAZU
Zbirka Zbrana dela slovenskih pesnikov in pisateljev
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-254-287-0
Leto izdaje izvirnika 2011

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14 cm
548 strani
Tip knjige
drama
Kategorije
leposlovje > kratka proza
leposlovje > drame
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Z drugo knjigo Zbranega dela Primoža Kozaka, s knjigo Dramski spisi I, se začenja objavljanje njegovih dramskih spisov. Presoja njihovih snovnih in oblikovnih značilnosti ter narave odzivov na njihove uprizoritve pokaže, da sestavljajo samosvojo revolucijsko-porevolucijsko tetralogijo, ki umešča Kozaka med najpomembnejše slovenske dramatike druge polovice 20. stoletja in vrh tega – zaradi svojih izrazitih filozofskih in etiških poudarkov – na posebno mesto med njimi. Takšnemu spoznanju je prilagojena tudi sestava spremnega gradiva, ki je zbrano v opombah in omogoča vpoglede ne samo v kritiško recepcijo, temveč tudi v dramatikova tematska in miselna izhodišča za snovanje dram, v genezo dramskih besedil, gledališke zasnove njihovega uprizarjanja in raznovrstnost literarnovedskih interpretacij.

Druga knjiga Zbranega dela prinaša enodejanko Dialogi, ki predstavlja stalinističen sodni proces, s katerim oblast uniči tako svoje nasprotnike kakor tudi nekatere sopotnike. V opombah sta najprej pojasnjeni ureditvi dramskih spisov nasploh in njihove prve knjige, v nadaljevanju pa sledijo poglavja s prikazom ustvarjalnih izhodišč, pregledom strokovnega umeščanja Kozakovega opusa v slovensko dramatiko in idr. pojasnili. ob prvi Kozakovi drami Dialogi.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...