Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Fanči s psihiatrije in še hujše zgodbe

Dragan Petrovec
Fanči s psihiatrije in še hujše zgodbe
8,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-274-468-7
Leto izdaje izvirnika 2016

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15,5 cm
150 g
94 strani
Tip knjige
humor, satira, parodija
Kategorije
leposlovje > kratka proza
leposlovje > eseji
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zbirka 21 humorističnih esejev izpod peresa priznanega raziskovalca na Inštitutu za kriminalogijo, profesorja na Pravni fakulteti v Ljubljani, Dragana Petrovca.

O avtorju

Formalno resda komandos z visokim vojaškim činom, v resnici pa težek simulant, morda celo pacifist. Močne zveze v vrhovih politike. Bo že enkrat padel na mino.- Načelnik oddelka za vojaške zadeve občine Ljubljana center.

Idealna postava etipskega maratonca, a lenuh. Izgovarja se na črnogorsko genetsko zasnovo. - Specialist kardiolog, bivši minister za zdravja, tekač.

Nežna romantična duša, idealen družinski oče. Malo preplašen.- Dolgoletna avtorjeva sodelavka, samohranilka.

Sicer jadralni pilot z licenco. A zgolj nadkompenzacija jedrnega strahu pred letenjem. Na pravem letalu visoko rizičen. Potreben doslednega nadzora.- Tamara Press, olimpijska zmagovalka v metu krogle, v pokoju stevardesa.

Der typische Balkaner: Räuber und Betrüger zugleich. Ein Untermensch.- Klotilde Schiessengruber, nosilka železnega križca za obrambo domovine

Nežne psihofizične strukture, občasno potreben močnega suporta, fizičnega in emocionalnega.- Fanči s psihiatrije.

Recenzija Bukla

Slovenski pravnik in kolumnist nam v branje ponuja kompilacijo večinoma (a ne izključno) še neobjavljenih humoresk. Besedila ne težijo k »visoki literaturi«, temveč se v njihovi srži skriva predvsem komunikativnost v vseh pomenih besede, saj se lotevajo vsem znanih tematik (šport, politika, univerzalne osebne situacije ...). Hkrati pa kratke, avtobiografsko obarvane zgodbe zaznamuje predvsem karikiranje nastopajočih, medtem ko je njihov fokus površinski (ne pa površen) zaris zastavljenega problema in končni zasuk. Značilnosti Petrovčeve pisave se zdita sinteza novinarskega in literarnega pisanja ter vnos poante, ki pripovedi ne želi obrniti na glavo ali šokirati, temveč vzpodbuditi nekakšno pomenljivo muzanje.

Aljaž Krivec; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...