Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prisluhni, mali človek!

Wilhelm Reich
Prisluhni, mali človek!
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Knjižnica sežganih knjig
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-274-612-4
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Rede an den kleinen Mann
Prevod Erik Majaron
Spremna beseda Dušan Makavejev
Urejanje Rok Zavrtanik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
170 g
148 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
leposlovje > eseji
psihologija in psihiatrija > socialna psihologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Orgonski energiji pritrjujoče esejistično delo enega najtehtnejših mislecev, znanstvenikov in psihiatrov 20. stoletja. Wilhelm Reich, presunjen od zavedanja, da ljudje že dolgo grdo ravnajo z življenjsko silo v sebi, je z visokoenergetskimi pobliski razsodnosti ubesedil kozmični coup de coeur, ki nagovarja vsakogar.

Apel malemu človeku je Wilhelm reichnapisal leta 1964 kot odgovor na klevete, ki so škodoželjno treščile v njegovo izjemno znanstveno kariero. V njem završi misel, kako je bil sprva naivno zaupljivo, nato s čedalje večjo osuplostjo in nazadnje zgroženo priča samopoškodovanju, ki ga vase uperja mali človek; njegovemu trpljenju in na večno vračanje istega obsojenim uporniškim jurišem: temu, s kakšno ihto poveličuje svoje sovražnike in ugonablja prijatelje; kako vsakokrat, ko si pod trobojnico ljudstva pridobi opolnomočenje, to moč zlorabi, da se sprevrže v še bolj kruto obliko oblasti od tiste, ki jo je nasledila.

Reich nas s svojim preroditeljskim pisanjem pokliče k poštenemu pogledu vase. Obvezuje nas k prevzemanju odgovornosti za lastno življenje in k prižiganju neizkoriščene svetlobe, ki brli globoko v kolektivnih prepadih človekove narave.

Esejistično delo branita uvod Roka Zavrtanika in obsežna spremna beseda kultnega režiserja jugoslovanskega črnega vala Dušana Makavejeva.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...