Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Slovenija

Navodila za uporabo: vodič do osebne in skupne suverenosti
Nara Petrovič
Slovenija

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Sanje
Zbirka Luna
Leto izdaje 2017

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 15 cm
300 g
190 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
leposlovje > eseji

Založnik o knjigi

V tej knjigi Nara Petrovič v svojem značilnem slogu razgalja tisto, kar globoko v drobovju že vemo, pa raje ne bi. Ob to postavlja vrsto znanj, ki jih ne poznamo, pa bi bilo dobro, če bi jih.

Nara Petrovič združuje skrajnosti. Na eni strani izstopa po preprostosti bivanja in osebni skromnosti, na drugi strani po širini razmišljanja in udeleženosti v globoke družbene premike. Drugi so njegovo delovanje opisali kot pronicljivo, provokativno, terapevtsko, prebujajoče, drzno, avantgardno ... V vsakem primeru je človek, ki odstira trdovratne krinke.

Recenzija Bukla

Petrovič (1974), neodvisni (in alternativni) mislec, je s svojimi življenjskimi nauki postregel že v prejšnjih knjigah, denimo v odmevni Človek: navodila za uporabo, v kateri je jasno pokazal, da nekatere samoumevnosti, ki so del človekovega bivanja v sodobni družbi, nesporno škodljivo vplivajo na njegovo zdravje (od načina iztrebljanja na klasični straniščni školjki naprej). V svojem najnovejšem delu pa je s posameznikove življenjske perspektive pogledal širše na družbo, v kateri bivamo, in v tej mešanici eseja, antropološko-etnološkega pisanja in osebnih izkušenj skušal zaobjeti svoj pogled na to, kako bi naše prihodnje skupno življenje lahko potekalo bolje. Njegovo zanimanje se razpenja od ekonomičnosti porabljanja naravnih in drugih virov prek optimizacije svojega delovnega angažmaja (ne biti prezaposlen ali pa nezaposlen, temveč pravzaposlen) do razmišljanj o morebitni drugačni ureditvi od sedanje parlamentarne demokracije, ki v skladu z načelom večine po navadi izvoli tiste, ki uspejo s svojim govorom najbolje zadeti najnižji skupni družbeni imenovalec. Ta manifest zmernega življenja za prihodnost spodbuja razmislek o sodobnem življenju in bi ga morali prebrati predvsem mladi še z vso prihodnostjo pred seboj.

Samo Rugelj, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...