Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

V času epidemije

Paolo Giordano
V času epidemije
9,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Ergo
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-01-5938-4
Naslov izvirnika Nel contagio
Prevod Jerca Kos

Tehnične lastnosti
mehka vezava
60 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
leposlovje > eseji
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Epidemija koronavirusa je postala največja zdravstvena kriza našega časa. Ni ne prva ne zadnja, in morda niti ne najstrašnejša. Verjetno ne bo povzročila več žrtev kot številne druge, vendar si je že v prvih treh mesecih zagotovila rekord: še noben nov virus se ni razširil po svetu tako hitro.

V času, ko nas večina ljudi čepi med štirimi stenami in nemočno opazuje, kako države druga za drugo klecajo pred epidemijo virusa SARS-CoV-2, se italijanski pisatelj in fizik Paolo Giordano (avtor romanov Samotnost praštevil, Človeško telo, Črnina in srebro) sprašuje, kakšne bi utegnile biti njene posledice za našo družbo, ne le za okužene, ampak za celotno družbo. V jasnem in razumljivem jeziku pojasni delovanje virusa, začetek epidemije, razloge za karanteno in prihodnost, ki nas čaka.

Recenzija Bukla

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo pri nas izšla prva knjiga, povezana s pandemijo koronavirusa. Eden prvih, ki je napisal knjigo o širjenju tega virusa in posledični karanteni ter njenem doživljanju, je italijanski pisatelj Paolo Giordano, ki ga pri nas že dobro poznamo po njegovih romanih Samotnost praštevil, Človeško telo in Črnina in srebro. Giordano je marca dovolj neposredno doživel udarec koronavirusa v Italiji in posledično zaustavitev javnega življenja, da ga je to spodbudilo k razmišljanju in pisanju o krhkosti našega življenja in njegovi izpostavljenosti, o naših reakcijah na omejitev normalnega življenja, o preprosti, a uničujoči genetski logiki virusa, ki ima človeške osebke samo za tarče, ki jih bodisi ne more osvojiti ali pa jih osvoji ter odstrani, o novih vrednotah v obdobju karantene, o teorijah zarote, ki vedno vznikajo ob podobnih dogodkih, ter o upanju pri štetju dni, ki naj bi pripeljali do konca tega stanja ter do nove srčne modrosti. Knjižica, s katero boste čas karantene podoživeli še skozi Giordanov miselni okvir!

Samo Rugelj, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...