Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dedinja ognja

3. knjiga v seriji Stekleni prestol
Sarah J. Maas
Dedinja ognja
16,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3770-5
Naslov izvirnika Heir of fire
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Ida Sternad

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13 cm
534 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
leposlovje
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Celaena je preživela smrtonosno tekmovanje in pretresljivo srčno izgubo, kar je od nje tvegalo neizmerni davek. Zdaj mora odpotovati v novo deželo, kjer se bo soočila z najtemnejšo resnico … resnico o lastni dediščini, ki bi lahko za vedno spremenila njeno življenje – in prihodnost.

Medtem se krute in pošastne sile zbirajo naokoli, da bi zasužnjile njen svet. Bo Celaena našla moč, ne le za to, da se bo borila proti notranjim demonom, ampak tudi za to, da se bo spopadla z zlim, ki je zdaj očitno nebrzdano podivjalo?

Na eni strani se zbirajo zloglasne čarovnice Železnozobe, ki jih je privabil kralj Adarlana z dresiranimi letečimi zmaji – viverni, s katerimi naj bi se borile v njegovo korist. Na drugi strani so nestvori, prav tako kralju na uslugo, smrtno nevarni in neuničljivi. In tu je še zlobna kraljica Maeve, Celaenina teta, ki skriva svoje načrte … Le kako jim bo Celaena, kraljica brez prestola, kos?

Sovražnik, prijatelj ali celo ljubimec, tega Celaena še ne ve, toda nesmrtni Rowan, ki ne varčuje z magičnimi močmi, ko se zadeve zaostrijo, ji bo stal ob strani. Do konca, naj bo to v večni temi ali novem kraljestvu.

Recenzija Bukla

Čeprav sta se že prejšnja dela izkazala za privlačno branje, je Dedinja ognja brez dvoma najboljša knjiga do zdaj. Pripoved o izurjeni morilki Celaeni, ki skuša zrušiti oblast okrutnega tiranskega vladarja, kateremu služi, se zdaj občutno razširi navzven. Niz Stekleni prestol se s to knjigo resneje začne spogledovati z epsko fantazijo, pri tem pa avtorica na račun zgodbe ne žrtvuje svojih junakov. Ti ostanejo v središču pozornosti in so gonilo vseh zapletov. Celaena se v iskanju odgovorov kraljeve neizmerne moči odpravi v deželo spletkarske vilinske kraljice. Toda vstop ji je onemogočen, dokler ne bo obvladala lastnega magičnega daru. Čaka jo strogo urjenje pod bujnim očesom vilinca Rowena, hkrati pa se mora soočiti z notranjo bolečino in sprejeti svojo dediščino. Maasova ne pozabi na preostale like (no, vsaj tiste, ki so preživeli prejšnji dve knjigi), doda pa tudi nove zaplete. Eden od njih se vrti okoli klana zloglasnih čarovnic, ki se skrivaj urijo z dresiranimi viverni, novim orožjem krutega kralja. Kljub obsegu je Dedinja ognja predvsem »vzpostavitveni« roman. Tod zaneteni konflikti se bodo odvili v nadaljevanju (kar pa ne pomeni, da vam bo prizaneseno z mirnostjo – krvavih, napetih, predvsem pa rah ločutnih prizorov ne manjka). Celainin zrelostni razvoj, ki je rdeča nit romana, avtorica subtilno poudari s premikom serije iz mladinske v t. i. »new adult« literaturo. Skratka, široko dostopna zmes misteriozne, spletkarske, romantične in temačne fantazije. Če ste, denimo, uživali v Imenu vetra Patricka Rothfussa ali Žerjavici pod pepelom Sabae Tahir, vam to serijo močno priporočam.

Aleš Cimprič, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...