Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Grindelwaldova hudodelstva

Izvirni scenarij. Magične živali, knj. 2
J. K. Rowling
Grindelwaldova hudodelstva
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5415-0
Naslov izvirnika Fantastic Beasts. The crimes of Grindelwald
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije MinaLima
Prevod Jakob J. Kenda
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
22,5 x 14,5 cm
420 g
304 strani
Tip knjige
scenarij
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Potovanje v Čarovniški svet se nadaljuje … Mogočnega čarovnika Gellerta Grindelwalda s pomočjo Salamandra Scamandra zaprejo. A kot je Grindelwald obljubil, uide iz ječe v New Yorku. Začne zbirati privržence, ki se jim niti sanja ne o njegovih resničnih nakanah: vzgojiti namerava čistokrvne čarovnike, s katerimi bo zavladal vsem nemagičnim bitjem.

Salamandra Scamandra pokliče na pomoč Albus Dumbledore in ga zaprosi, da mu pomaga v boju proti Grindelwaldu. Ta privoli, a se ne zaveda, v kakšno nevarnost se podaja. V vse bolj razdeljenem čarovniškem svetu sta na veliki preizkušnji ljubezen in zvestoba med najboljšimi prijatelji in družino.

Izvirni scenarij Grindelwaldova hudodelstva je druga od petih povsem novih pustolovščin izpod peresa J.K. Rowling, ki jo po vsem svetu poznajo po priljubljenih knjigah o Harryju Potterju. Dogajanje je postavljeno v leto 1927, nekaj mesecev po dogodkih iz knjige Magične živali. Ta skrivnostna in magična pripoved, ki se godi v New Yorku, Londonu, Parizu in celo na Bradavičarki, razkriva nenavadno novo poglavje čarovniškega sveta.

Recenzija Bukla

Mnogoplastni, s čustvi nabiti scenarij je nastal pod peresom J. K. Rowling, avtorice izjemno priljub­ljene serije o Harryju Potterju, ki so jo brali (in jo še vedno berejo) mladi in stari širom sveta in je kmalu postala brezčasni fenomen tudi na filmskih platnih. Magične živali so bile najprej drobna knjižica, manjši stranski (dobrodelni) produkt, ki naj bi bil učbenik za študente Bradavičarke. A knjižica je Rowlingovi postala navdih za izvirno serijo petih filmov. Drugi v vrsti filmskih scenarijev nas popelje v dvajseta leta preteklega stoletja, ko Grindelwald pobegne iz newyorške ječe in začne zbirati privržence, s katerimi bi izvedel prevrat in zavladal svetu. Junaki novega poglavja čarovniškega sveta po besedah priljubljenega prevajalca Jakoba J. Kende »odzvanjajo pripravljajoči se spopad med obema svetovnima vojnama, ko sta se po Rowlingovi izoblikovali dve nasprotni sili: totalitarna, ki je zagovarjala večvrednost manjše skupine 'čistokrvnih' (nadljudi) in demokratična, ki zagovarja enakopravnost različnosti. Od tod za avtorico značilni spopad med dobrim in zlim, ki se ob obilici digitalnega spektakla in igralske bravuroznosti, sploh glavnih junakov, pravzaprav odvija predvsem na nivoju načelnih, etičnih vprašanj.«

Renate Rugelj, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...