Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Harry Potter

Kamen modrosti
J. K. Rowling
Harry Potter
39,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Harry Potter
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4531-8
Naslov izvirnika Harry Potter and the philosopher's stone
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Jim Kay
Prevod Jakob J. Kenda
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
27,5 x 23,5 cm
1.480 g
248 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
leposlovje > fantazijski roman
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
britansko leposlovje

O knjigi

Življenje Harryja Potterja se za vedno spremeni na njegov enajsti rojstni dan, ko mu Hagrid, velikan z zmršenimi lasmi in divjo brado, dostavi pismo in nepričakovane novice. Harry Potter ni običajen fant: čarovnik je. Nenavadna pustolovščina se zdaj začne …
Prva ilustrirana izdaja fantazijske klasike J.K. Rowling je polna čudovitih barvnih ilustracij Jima Kaya, prejemnika nagrade Kate Greenaway Medal. Očarljiva poslastica, kot nalašč za predane oboževalce in za bralce, ki šele vstopajo v svet Harryja Potterja.

Recenzija Bukla

Danes o Harryju Potterju vsi vemo skoraj vse. Poleg serije megauspešnih knjig, ki so bile prevedene v 78 jezikov – zgodbe o njegovem šolanju na Bradavičarki in bitki s temnimi silami si je kupilo več kot 500 milijonov bralcev – , smo si imeli možnost ogledati tudi osem filmskih uspešnic, pa gledališko predstavo in še mnogo drugega. Tokrat pa je pred nami prevod velike ilustrirane izdaje prve knjige Kamen modrosti. Slikovna interpretacija fantazijske klasike je delo priznanega angleškega umet nika Jima Kaya, prejemnika nagrade Kate Greenday Medal. Knjiga je primerna tako za tiste, ki prvič vstopajo v Harryjev čarovniški svet, kot za oboževalce, ki junake in njihove sovražnike že zelo dobro poznajo. Vzemite si čas, presenečeni boste. Kay je čudovito upodobil veselega Harryja, ki ga obišče razmršeni velikan Hagrid na motorju in skupaj gresta nakupovat šolske potrebščine v Prečno ulico, pa prvi šolski dan s klobukom Izbiruhom in novimi prijatelji. Celostranske in dvostranske slike so dopolnjene z drobnimi detajli, ki celovito zaokrožajo ritem življenja in junake v vseh štirih domovih Bradavičarke. Morda se bo tudi vam zgodilo, da boste opazili detajle, ki ste jih med branjem knjige ali gledanjem filma spregledali, in pred vami bo znova oživela nepozabna dogodivščina.

Renate Rugelj, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...