Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hobit

ali Tja in spet nazaj
J. R. R. Tolkien
Hobit
13,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Žepnice
Leto izdaje 2012
ISBN 978-86-11-17198-2
Naslov izvirnika The Hobbit
Podnaslov izvirnika or There and Back Again
Leto izdaje izvirnika 1937
Prevod Dušan Ogrizek
Urejanje Andrej Ilc

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18,5 x 12,5 cm
330 g
384 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Glavni junak tega mladinskega fantastičnega romana je Bilbo Bogataj. Skupaj s škratovsko druščino in s pomočjo modrega čarovnika potuje v daljno deželo iskat izgubljeni zaklad, ki se ga je polastil zmaj. Na nevarni poti in razburljivi odisejadi čez gore, skozi pragozd, podzemne labirinte in pravljična mesta srečujejo nenavadna bitja in doživljajo zanimive dogodivščine.

Recenzija Bukla

V duplini pod zemljo je nekoč živel hobit, se glasi legendarni prvi stavek, ki ga je Tolkien nekoč napisal na prazen list papirja, ki mu je naključno prišel pod roko. Ta stavek je pozneje »zrastel« v domišljijsko zgodbo, ki jo je pisatelj pripovedoval svojim otrokom. Šele na prigovarjanje prijateljev se je obrnil na založnika, ki jo je leta 1937 poslal med navdušene bralce. Čeprav je Hobit v osnovi mladinski roman, njegova univerzalnost – pustolovščino nadgrajuje z življenjsko modrostjo – presega okvire starostnega umeščanja. Priljubljena zgodba, polna nepozabnih dogodivščin, govori o hobitu Bilbu, ki se s čarovnikom Gandalfom in trinajstimi škrati odpravi poiskat zaklad zmaja Smauga. Klasično delo, ki velja kot uvod h Gospodarju prstanov, pa bo konec leta prvič prispelo tudi na veliko platno.

Aleš Cimprič, Bukla 84-85

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...