Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Igra prestolov

Pesem ledu in ognja
George R. R. Martin
Igra prestolov
32,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2007
ISBN 978-86-11-17584-3
Naslov izvirnika A Game of Thrones
Podnaslov izvirnika A Song of Ice and Fire
Leto izdaje izvirnika 1996
Prevod Boštjan Gorenc

Tehnične lastnosti
trda vezava
826 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Predvsem od velikega filmskega buma, ki je na novo odkril fantazijske Tolkienove svetove (mimogrede: v bližnji prihodnosti bo v ZDA izšla knjiga The Children of Hurin, ki jo je namesto svojega očeta dokončal in za tisk pripravil njegov sin Christopher Tolkien), se je produkcija podobnih knjig po svetu, tudi pri nas, izredno povečala. Pri mladinski knjigi je tako marca izšel prvi del serije Pesem ledu in ognja z naslovom Igra prestolov avtorja G. R. R. Martina, ki ga nekateri odkrito primerjajo z že omenjenim mojstrom izmišljenih svetov in civilizacij. Da je moč vleči vzporednice, je jasno že ob hitrem preletu knjige, ki se, prav tako kot Tolkienove, začenja z zemljevidom sveta, v katerega nas v svojem epskem romanu popelje avtor. In zgodba? Na kratko: v sedmih kraljestvih Westerosa se odvijajo prikrite bitke za prestol. Zakon kralja Roberta Baratheona in spletkarske kraljice Ceresei ni tako trden, kot deluje navzven. Kralj za pomoč prosi dolgoletnega prijatelja Eddarda Starka, čigar sin Bran se nevede zaplete v zanke kraljice Ceresei in s tem še dodatno poslabša že tako ne preveč rožnat položaj. Eddard se odpravi na jug v prestolnico, a topli kraji so Starkom s severa po navadi prinašali nesrečo.
Prevajalec dodaja: \"Svet Pesmi ledu in ognja ni klasična črno-bela fantazija, temveč je poln večplastnih oseb, s katerimi nas Martin potegne v prepričljiv in dodelan svet. Glavno gonilo zgodbe ni neki predmet ali prerokba, temveč hotenja, nagoni in pretkanost likov. Je roman o (ne)časti ter sli in hlepenju po moči, ki bi sveže in verodostojno deloval tudi v ­nefantazijskem okolju.\" 

Ana Duša

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...