Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Magične živali

Izvirni scenarij
J. K. Rowling
Magične živali
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4529-5
Naslov izvirnika Fantastic beasts and where to find them
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Jakob J. Kenda
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
22,5 x 14 cm
430 g
296 strani
Tip knjige
scenarij
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
leposlovje > fantazijski roman
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
britansko leposlovje

O knjigi

Vabljeni k raziskovanju nove dobe Čarovniškega sveta J.K. Rowling!

Raziskovalec in magizoolog Salamander Scamander je pravkar zaključil pot okoli sveta, na katero se je podal v lovu za nenavadnimi magičnimi bitji. V New Yorku se namerava ustaviti le na kratko, a ko njegov kovček pristane v napačnih rokah in se magične živali iz njega raztepejo po vsem mestu, se začnejo težave …
Knjiga Magične živali je prvi scenarij pisateljice J.K. Rowling, ki jo po vsem svetu poznajo po priljubljenih knjigah o Harryju Potterju. Po njem je nastal film, v katerem glavno vlogo Salamandra Scamandra igra z oskarjem nagrajeni igralec Eddie Redmayne. Epska pripoved o prijateljstvu in magiji se pred nami odvija petdeset let pred zgodbo o Harryju Potterju, v njej pa nastopa cela vrsta nenavadnih likov. Mojstrsko napisana pustolovščina, polna napetih preobratov.

Recenzija Bukla

Čarovniški svet, ki ga je priljubljena Rowlingova ustvarila za Harryja Potterja in njegove prijatelje, je neizčrpen vir njenega ustvarjanja za mlade, željne fantazijskih dogodivščin. (Seveda Rowlingova piše tudi za odras le, kot vemo, je tri kriminalke napisala pod psevdonimom Robert Galbraith.) Magične živali pa so njen scenaristični prvenec, ki je tako kot cela HP-serija doživel tudi uspešno filmsko uprizoritev. Zgodba se naslanja na enega od starih učbenikov iz čarovniške šole Bradavičarke, ki ga je napisal magični zoolog Salamander Scamander več kot petdeset let prej, preden je to slavno šolo začel obiskovati Harry. Takrat zelo mladi profesor Salamander je ravno končeval svojo veliko naravoslovno ekskurzijo po svetu, kjer je iskal in popisal ogrom no število magičnih živali. Nekaj čudovitih primerkov teh živalic je stlačil tudi v svoj kovček, ki se mu je na poti skozi New York čudež no izmaknil, in če bi te živali prišle v napačne roke, bi lahko šlo marsikaj po zlu. Pri zelo pomembnem iskanju izgubljenega kovčka (in njegove vsebine) se čednemu profesorju tako pridružita tudi mlada in brihtna čarovnica Tino, ki si obupno želi postati preiskovalka, pa njena sestra Queenie, nehote pa se v zgodbi znajdejo še bunkelj Jakob Kovalski in drugi. Tako nemudoma dobimo pustolovščino, o kakršni lahko samo sanjamo.

Renate Rugelj, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...