Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Magijska gimnazija Lubliana

Bojan Ekselenski
Magijska gimnazija Lubliana
19,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba samozaložba
Zbirka Fantazija
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-94219-4-9
Leto izdaje izvirnika 2018

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
770 g
528 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kaj, če obstaja svet, kjer je magija, o kateri pišejo mistiki in okultisti čista resnica? Temu svetu je ime Adamija.
Kakšni so ljudje v svetu, kjer je astrologija vrhunska znanost?
Kam drvi svet, kjer se soočita osnovna stebra življenja, na eni strani Vatikansko krščanstvo in na drugi Omizje magijskih cehov?
Dijak Peter se zaradi magijskega gena in dejanja volje znajde v magijski gimnaziji in takoj se mu začnejo dogajati okultni fenomeni. Peter je uvoženec in zaradi posebnosti, ki ga spremlja, se še posebej zaplete. Uvoženci, kot pravijo dijakom iz našega sveta, so obsojeni na zahtevne preizkušnje. Šolski sistem dela vse, da jih čim več odstranijo iz Adamije. Ljudje iz našega sveta imajo smolo, ker težko zajamejo duha dvojnosti - religije v podobi Vatikanskega krščanstva in magije. na eni strani častijo svetnike, na drugi Aleistra Crowleya ...
Na magijski gimnaziji ni ponavljanja, samo boleča izključitev. Izključeni se vrne v naš svet z zavestjo, da je pripadal nečemu velikemu, a je padel. Magijski cehi Adamije spretno manipulirajo s spomini ljudi, zato nihče v našem svetu ne ve za čudežni svet Adamije.
Petru se življenje dramatično spremeni po srečanju z dedinjo cesarstva, Klavdijo Avgusto Lorensis. Kakšno možnost ima ljubezen, če o bodočnosti odloča ženitni komite? Kam bo Petra pripeljalo vztrajanje? Dobrodošli v svetu, kjer vse poganjajo električni in magnetični fluidi. Dobrodošli v Svetem rimskem cesarstvu!

Recenzija Bukla

Uspešen učenec in športnik Peter Lomnik je tik pred vpisom v srednjo šolo. Nakar ga dedek in mati presenetita, da njegova rodbina poseduje magijski gen XY, ki omogoča prehod v vzporedno vesolje, kjer je čarovnija povsem resnična. Čeprav mu tega ne priporočata, sta dolžna razkriti, da lahko študij nadaljuje na magijski gimnaziji Lubliana. Osip je namreč velik, neuspeh pa močno kaznovan. Peter se odloči za bolj tvegano priložnost in znajde se v svetu podobnem našemu, le da je zgodovina tam ubrala drugo smer. Tamkajšnja Slovenija je del kraljestva Svetega rimskega cesarstva, nekakšne kombinacije starega Rima in krščanske države, ki jo obvladujeta dve skupini, cerkvena in magijska. Opis sveta je podroben in odlično zastavljen (in bo bržkone priteg­nil tudi starejšega bralca). Kljub vsemu je v ospredju Petrova zgodba, ki na novi šoli krmili med uspehi in težavami. Tkuje prijateljstva, zapade v rivalstvo z domačimi dijaki, ki obravnavajo prišleke kot manjvredne tujce, najde pa si tudi punco. Pri vsem tem pa postaja jasno, da v sebi nosi ogromno magično moč. Vzbudi zanimanje pri dostojanstvenikih obeh struj, kar ga pahne v vrtinec političnih zarot in ne loči več, kdo je njegov prijatelj in kdo sovražnik. Ekselenski (avtor fantazijske sage Vitezi in čarovniki in predsednik Celjskega literarnega društva) je napisal priv­lačno in napeto zgodbo za ljubitelje serije Harry Potter (ki je, mimogrede, posrečeno omenjena tudi v romanu). Knjiga, pri kateri si kljub obsegu zaželiš, da bi trajala dlje.

Aleš Cimprič, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...