Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Modrijanov strah

Drugi dan Kraljemorčeve kronike
Patrick Rothfuss
Modrijanov strah
44,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-3083-3
Naslov izvirnika Wise man's fear
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Sergej Hvala
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 16,5 cm
1.810 g
1178 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Drugi dan Kraljemorčeve kronike

Ruhan sem do obisti. To pomeni, da imam rdečo kri, da nisem suženj in da grem, kamor me nesejo noge. Pred plemiškim naslovom ne klečeplazim in ne mahamz repom kakor pes. Ljudje, ki že vse življenje negujejo šibke hrbtenice, temu pravijo ponos.

Tako svojo zgodbo nadaljuje rdečelasi Kvothe, mag, ženskar in ubijalec, junak, o katerem krožijo brezštevilne bajke. V drugem delu ga pripoved ponese v skrivnostne in magične kraje, kjer ga čakajo(ne)zavidljivi preizkusi in spoznanje, kako težko je tistemu, ki postane legenda še za časa svojega življenja. Prisluhnite njegovi zgodbi … kajti v zgodbah se skriva vsa resnica sveta.

»Na tole knjigo se je pa splačalo čakati. Požrl sem jo v enem dnevu!« - George R. R. Martin

Patrick Rothfuss je vzhajajoča zvezda fantazijskega žanra, ki se naslanja na dediščino Ursule K. LeGuin, Georgea R. R. Martina in J. R. R. Tolkiena. Modrijanov strah je drugi del njegove trilogije Kraljemorčeva kronika.

Recenzija Bukla

Trilogija Kraljemorčeve kronike je ena izmed najpopularnejših sodobnih fantazijskih sag, pred njo je le Igra prestolov, ki ji je k dodatni prednosti veliko pripomogel prihod na male zaslone. Spretno napisana pripoved se za razliko od sorodnih del, ki ciljajo na široko zastavljeno zgodbo s premnogimi liki, osredotoči le na enega junaka. Pri tem je Rothfussu uspelo zadeti žebeljico na glavico, saj je Kvothe prikupen nosilec zgodbe, ki v sebi združuje tako lastnosti vsemogočnega kot ranljivega in zmotljivega junaka. Modrijanov strah nadaljuje njegove preizkušnje, ki ga že za časa življenja privzdignejo v status legende. Na univerzi, kjer študira magijo, njegovo rivalstvo z Ambrosom pripelje do incidenta, po katerem mu »svetujejo«, naj za nekaj časa zapusti šolo. Kot talentirani glasbenik dobi službo na dvoru vplivnega vladarja. Kvothe to izkoristi za iskanje informacij o morilcih svojih staršev, hkrati pa ga opravljanje gospodarjevih nalog pahne v nepričakovano avanturo, polno zasukov in grenko-sladkih doživetij. Kljub slabim 1200 stranem bo knjiga minila vse prehitro. Medtem pa se trilogija razvija v pravo franšizo. Na Kickstarterju je uspešno financiranje prestala namizna igra iz knjige, ki je nekakšna mešanica šaha in goja, lani jeseni pa je pisatelj sporočil, da bo studio Lionsgate (zaslužen za filmske Igre lakote) po knjigi naredil film, TV-nanizanko in video igro. Zvezda je postal tudi sam Rothfuss, ki je spretno izkoristil družabna omrežja in postal priljubljen bloger. No, med čakanjem na tretji del pa lahko upamo, da bo v slovenščino prevedena tudi čudovita novela The Slow Regard of Silent Things, lirični sprehod v svet Kraljemorčevih kronik skozi oči »lunine vile« Auri.

Aleš Cimprič, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...