Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mrzlica

Jasna Reščič
Mrzlica
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Goriška Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-88-96632-77-2
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Valentina Lazar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
310 g
168 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko
leposlovje > fantazijski roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Mrzlica je knjižni prvenec dvajsetletne avtorice Jasne Reščič iz Solkana. Gre za mladinski fantazijski roman, v katerem nam glavne junakinje, vile Potonika, Vijolica, Melisa in Vrtnica, zelo hitro prirastejo k srcu, da trepetamo za njihove usode. Pripoved o vilinskem svetu avtorica spretno prepleta z dogajanjem v svetu ljudi, ob tem pa spoznamo, da ni velikih razlik med obema svetovoma – tako ljudje kot vile občutijo strah, srečo, veselje in ljubezen. Mrzlica je napeta zgodba o izbruhu virusa na Goriškem, ki poveže vile, živali in ljudi, ob iskanju zdravila v Ljubljani pa se skozi zgodbo pletejo tudi ljubezenske nitke.

Recenzija Bukla

V prvih aprilskih dneh je izšel mladinski fantazijski roman Mrzlica, knjižni prvenec dvajsetletne avtorice iz Solkana. Jasna Reščič je študentka prvega letnika primerjalne književnosti in literarne teorije ter slovenistike v Ljubljani, roman pa je napisala že v zgodnjih gimnazijskih letih. Knjigo je z barvnimi ilustracijami opremila njena vrstnica Valentina Lazar. Mrzlica izhaja v pomladnem času, v katerega je postavljen tudi začetek napete zgodbe, ki spleta vezi med fantazijskim svetom vil in resničnostjo. Ko se z obolelih lastovk po Goriškem prične širiti Nilova mrzlica, morajo vile vrtov Vrtnica, Vijolica, Melisa in Potonika premagati odpor do ljudi ter z njimi združiti moči pri preprečitvi epidemije. Ob iskanju zdravila se v Ljubljani med mikrobiologi, ornitologi, infektologi in vilami pletejo tudi ljubezenske nitke. Bralca preseneti avtoričino poznavanje živalskega in rastlinskega sveta ter bogato besedišče in zelo lepi opisi narave.

Marko Tavčar, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...