Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nijura

Dediščina vilinske krone
Jenny-Mai Nuyen
Nijura
29,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-00-0575-9
Prevod Aleš Učakar

Tehnične lastnosti
trda vezava
416 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Veter je šumel skozi krošnje in vrtinčil listje v divji ples, ko je mlada Nil, napol vilinka, napol človek, na sprehodu skozi gozd naletela na nenavaden nož, kamniti trn. Tisti trenutek se ni zavedala, da je postala osrednja oseba grozljivega spopada, ki se je nezadržno približeval. Kajti neverjetno grozodejstvo je omajalo svetovni mir – človek je namreč ukradel elrysjar, čarobno polkrono Mahovincev. Z njo si je pridobil njihovo slepo vdanost in neranljivost. Zaslepljen z novo močjo je skrivnostni kralj okrog sebe začel zbirati vojsko Sivih bojevnikov, da bi svoji vladavini groze podjarmil ves svet.

Samo eno orožje ga lahko zaustavi – elyor, druga polovica krone elrysjar in hkrati kamniti trn. To je čarobna polkrona Svobodincev, ki niso podrejeni novemu kralju.

Toda nenavadni nož potrebuje nekoga, da ga uporabi, in za to je bila izbrana Nil. Preganjana od Sivih bojevnikov in ob podpori maloštevilnih pogumnih tovarišev, se Nil poda na pot proti kraljevemu stolpu.

Recenzija Bukla

Knjiga je novost na področju enega najbolj priljubljenih literarnih žanrov zadnjih let – gre namreč za fantazijski roman, ki skozi napeto zgodbo vzpostavlja razliko med dobrim in zlom. Začenja se z zločinom: v času, ko ljudje in vilinci še živijo v istem svetu, je ukraden dragocen vilinski predmet. Tat se okliče za kralja in se pripravlja na invazijo, s katero si bo podredil svet. Da bi ohranili svobodo, morajo vilinci pridobiti čarobni nož, do katerega lahko pride samo mlada Nill. Na nevarno pot se odpravi s prijateljema Scapo in Kavethom.

Ana Duša

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...