Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Otroci krvi in kosti

Tomi Adeyemi
Otroci krvi in kosti
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3837-5
Naslov izvirnika Children of blood and bone
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Marko Bogataj
Urejanje Petra Brezinščak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
430 g
484 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ubili so mi mater.
Vzeli so nam magijo.
Skušali so nas pokopati.
In zdaj bomo vstali.

Zelie Adebola se spominja, ko je v orišanski zemlji brnelo od magije. Žgalci so netili plamene, plimci so mamili valove, Zeliejina mati žanjica pa je znala priklicati duše.
Toda pred enajstimi leti je okrutni kralj ukazal pobiti vse magijce in Zelie je čez noč ostala brez matere, njeno ljudstvo pa brez upanja.
Zdaj ima Zelie priložnost, da povrne magijo in napade kraljestvo. S pomočjo pobegle princese mora prelisičiti in prehiteti prestolonaslednika, ki želi za vsako ceno in za vselej izkoreniniti magijo.
Orišanska dežela, po kateri se potikajo velike mačke z bodicami vzdolž hrbtenice ter v vodah prežijo maščevalni duhovi, je polna nevarnosti. Še nevarnejša pa je Zelie sama sebi, ko se trudi obvladovati svoje moči in vse večjo naklonjenost do sovražnika.

Recenzija Bukla

Pričujoče delo je eden največjih letošnjih hitov v žanru mladinske fantazije. Knjiga je dobro ujela popularnost Marvelovega superjunaškega filma Črni panter, ki je v ospredje postavil temnopolte junake. Nič drugače ni tu, saj se osnova za gradnjo sveta ne naslanja na običajno tolkienovsko zapuščino, ampak črpa iz zahodnoafriške kulture, natančneje mitologije ljudstva Joruba iz Nigerije. Zato roman deluje nekoliko sveže, čeprav gre za dokaj generično fantazijo, v kateri so odkljukane vse trenutne žanrske trendovske točke: ljudstvo pod represijo, močna osrednja junakinja in romantično spogledovanje med pripadnikoma različnih razredov. V deželi Oriša kruti kralj izvaja nasilje nad klani magijcev, ki so usodnega dne pred dobrim desetletjem izgubili moč čaranja. Vročeglava magijka Zelie se živo spominja noči, ko so ji ubili mater, in si želi, da bi si njeno ljudstvo povrnilo spoštovanje in enakost. Po spletu dogodkov se skupaj z bratom in neobičajno zaveznico, z dvora pobeglo princeso Amari, znajde sredi pustolovščine, ki bi deželi povrnila magijo. Tu pa je še princ Inan, globoko razdvojen med ugajanjem očetu in zgražanjem nad njegovo krvavo politiko. Prvenec 25-letne Američanke nigerijskih korenin in harvardske diplomantke odlikuje dober tempo, kjer avantur polna zgodba nikoli ne zastane. Avtorica že piše nadaljevanji, medtem ko so v Hollywoodu zakupili pravice za film.

Aleš Cimprič, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...