Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Polnočna krona

2. knjiga v seriji Stekleni prestol
Sarah J. Maas
Polnočna krona
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3650-0
Naslov izvirnika Crown of midnight
Prevod Katarina Žakelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
396 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
leposlovje
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
ameriško leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Kralj z železno roko in kot tema črno dušo vlada s steklenega prestola. Morilka Celaena Sardothien je zmagala na neprizanesljivem tekmovanju in postala njegova bojevnica. A vendar Celaena kroni še zdaleč ni zvesta. Svojo skrivnost skrbno skriva - ve namreč, da je človek, ki mu služi, zavezan zlu.
Celaena spozna, da ni edina na lovu za pravico in pretvarjanje postaja vse težje. Medtem ko skuša razvozlati skrivnosti, zakopane globoko pod steklenim gradom, pri tem utrpijo njena prijateljstva. Zdi se, da ni nikogar, ki se ne bi hotel spraševati o njeni prisegi - ne prestolonaslednik Dorian, ne poveljnik straže Chaol, niti ne njena najboljša prijateljica Nehemia, tuja princesa uporniškega duha.
Vendar pa skrivnosti, ki so jih vsi skrivali, neke strašne noči vodijo k neizrekljivi tragediji. Celaenin svet se bo sesul in prisiljena se bo odreči tistemu, kar ji je najdragocenejše, ter se enkrat za vselej odločiti, komu gre njena zvestoba ... in za koga se je na koncu pripravljena boriti.

Recenzija Bukla

Kmalu po prevodu prvega dela priljubljene serije, ki se spogleduje z žan roma romantične in temne fantazije, je pred nami že nadaljevanje. Da spomnimo: Stekleni prestol je predstavil Celaeno Sardothien, izurjeno morilko, ki si je z zmago na tekmovanju priborila »delovno mesto« kraljeve bojevnice. Čeprav je njen vladar okruten tiran, kriv za trpljenje in smrt mnogih, Celaena nima izbire in mora izvrševati umazane uboje. Ali pač. Celaena namreč sluti kraljevo zavezo zlu in plete svojo igro, s katero bi razjasnila izvor njegove moči. Pretvarjanje postaja vse težje, saj je težko ohranjati skrivnosti tudi pred prijatelji … In prav odnosi med liki so tisti, ki tokrat naredijo korak naprej. Medtem pa Celaena med tkanjem romantičnih in prijateljskih vezi zaradi okusa lastne sreče postaja vedno bolj ravnodušna do krivic, ki se dogajajo v kraljestvu. Toda ko se zgodi tragedija, se preobrazi v neustavljivo hladnokrvno morilko. Bo ob vsej razliti krvi sploh zmogla najti pot nazaj v človečnost? Polnočna krona ob bolj osredotočenem pisanju nadgradi že tako berljivi prvenec. Občasno sicer še moti nihanje likov: ti se v neki situaciji obnašajo povsem razumno, spet v drugi presenetijo s svojo naivnostjo. Klub vsemu je opazen zrelostni razvoj, zlasti pri Celaeni, ki jo Maasova sijajno razvije kot hkrati neuničljivo in ranljivo junakinjo, razpeto med lastnimi željami in obremenjujočo usodo, ki ji je namenjena. Ob bolj ali manj presenetljivih razkritjih pa se riše tudi osrednji konflikt, kjer pomembno vlogo vlečejo starodavne magične sile. Priporočljivo, predvsem pa zabavno in neodložljivo branje.

Aleš Cimprič, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...