Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prekletstvo Morrigan Vran

Serija Nikdarje, knj. 1
Jessica Townsend
Prekletstvo Morrigan Vran
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3736-1
Naslov izvirnika Nevermoor
Prevod Maša Sitar

Založnik o knjigi

Morrigan Vran je zakleta. Ker se je rodila na prednočje, najnesrečnejši dan, na katerega se lahko otrok rodi, je postala grešni kozel za vse krajevne nesreče, od toče do srčne kapi – in kar je najhuje, njeno prekletstvo pomeni tudi, da ji je usojeno umreti ob polnoči na svoj enajsti rojstni dan.Toda ko Morrigan čaka svojo usodo, se prikaže nenavadni in izredni človek po imenu Jupiter Sever; in tik preden bi jo zgrabili lovski psi iz črnega dima in senčnati lovci na konjih, jo odpelje na varno v skrivno in čarobno mesto Nikdarje.

Tam Morrigan odkrije, da jo je Jupiter izbral zato, da bi se potegovala za mesto v najprestižnejši organizaciji v mestu: Čudežnem društvu. Da bi jo starešine društva sprejeli medse, se mora pomeriti v štirih zahtevnih in nevarnih preizkušnjah, skupaj s stotinami drugih otrok, med katerimi se prav vsak ponaša z nekim neobičajnim talentom – edinstvenim darom, o katerem je Morrigan popolnoma prepričana, da ga nima. Če Morrigan želi za vedno ostati v varnem Nikdarju, mora uspešno opraviti vse preizkušnje, sicer bo morala zapustiti mesto in se spopasti s svojo pogubno usodo.Popolna izbira za ljubitelje Harryja Potterja in Neila Gaimana. Vratolomni zaplet in namišljeni svet ponujata svež pogled na čarobnost, ki bo pritegnila novo generacijo bralcev.

Recenzija Bukla

Če se v veliki Republiki kak otrok rodi na prednočje, ga čaka kratko in precej nesrečno življenje, saj postane grešni kozel za vse, kar gre narobe v njegovi bližnji in daljni okolici, od pokvarjene marmelade do neprijazne vremenske ujme in zlomljenega kolka sosedove babice, zato vsi (vključno z njegovo družino) komaj čakajo, da ga na enajsti rojstni dan odpeljejo senčnati lovci. Takšno prekletstvo je doletelo tudi kanclerjevo edinko Morrigan Vran, a na predvečer »zadnjega« rojstnega dne jo ugrabi Jupiter Sever, posebnež iz mesta Nikdarje. Ponudi ji mesto v Čudežnem društvu, najprestižnejši organizaciji, ki letno sprejme le devet novih članov od petstotih kandidatov. Bo Morrigan zmogla premagati vse čudežne preizkušnje in prehiteti stotine nadarjenih otrok? Prepričana je, da si je Jupiter izbral napačno varovanko, saj sploh nima daru, razen morda tega, da je kriva za vse nesreče okoli sebe. Morrigan si v novi deželi neskončno želi najti novo družino, občutek pripadnosti in prijateljstvo za vse življenje, in za ta cilj je pripravljena poskusiti … Če ste ljubitelj fantazijskih pustolovščin v izmišljenih svetovih, potem je ta knjiga prava izbira za vas, saj jo mnogi primerjajo s Harryjem Potterjem in mladinskimi deli Neila Gaimana.

Renate Rugelj, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...