Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Učno leto Morrigan Vran

Serija Nikdarje, knj. 2
Jessica Townsend
Učno leto Morrigan Vran
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4051-4
Naslov izvirnika Wundersmith
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Maša Sitar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
376 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > fantazijski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Morrigan Vran je do dvanajstega rojstnega dne resda izničila svoje dolgoletno prekletstvo, uspešno opravila zahtevne in nevarne preizkušnje ter se pridružila najprestižnejši organizaciji v mestu: Čudežnemu društvu – a njeno življenje v skrivnem in čarobnem Nikdarju se šele dobro začenja. 

Morrigan komaj čaka začetek pouka in se veseli nenavadnih čudežnih predmetov in novih sošolcev. Toda ko ji neizprosna ravnateljica oklesti urnik in ji dovoli obiskovati samo dolgočasne ure zgodovine, se zdi, da ji Čudežno društvo želi na vsak način vcepiti prepričanje, da so čudežniki slabi. Za piko na i nekdo izsiljuje Morriganino skupino in proti njej obrne večino sošolcev. Tudi njen mecen Jupiter Sever nima časa zanjo, ker se mora ukvarjati s skrivnostnimi izginotji članov Čudežnega društva. V čudovitem Nikdarju, nekoč varnem pristanu, zdaj vladata strah in sumničavost … Je res pobegnila iz Zimskomorske republike, da bi postala najbolj osovražena deklica v Nikdarju?

Recenzija Bukla

Zdaj dvanajstletna Morrigan Vran nam je že v prvem delu te fantazijske serije pokazala, kako pogumna in neustrašna je. Prebila se je skozi vse štiri preizkušnje in si pridobila mesto v deveterici izbrancev za Čudežno društvo. Vendar že prvi dan na novi šoli ugotovi, da je ne čaka nič kaj zabavno leto, zoprna ravnateljica ji je namreč sestavila strašno dolgočasen urnik, sošolci se je z redkimi izjemami izogibajo, saj se bojijo njenih čudežnih moči, povrhu vsega pa je cela njena enota 919 (sestavljajo jo hipnotizerka, prerokinja, borka, žepar, jezdec zmajev, gastronom, zdravilka, jezikoslovec in seveda čudežnica Morrigan) pred veliko preizkušnjo. Dobivajo čudna sporočila neznanih izsiljevalcev s precej nenavadnimi zahtevami in ni jasno, ali bodo zmogli do konca obdržati veliko skrivnost. In kot da to še ni dovolj, nenadoma začnejo iz Nikdarja izginjati ljudje, čudovali pa tudi angeli in druga bitja. Je za to res kriva Morrigan ali je vsem skupaj ponovno zagodel sam Ezra Vihar?

Zoja Rugelj, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...