Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vranja gostija

Pesem ledu in ognja
George R. R. Martin
Vranja gostija
37,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1755-1
Naslov izvirnika A Feast for Crows
Podnaslov izvirnika Book four of A Song of Ice and Fire
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Boštjan Gorenc
Urejanje Barbara Jarc

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 16,5 cm
1.380 g
855 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Krvoželjni, spletkarski in pretkani Lannisterji si v imenu deškega kralja Tommena lastijo Železni prestol. Vojna v Sedmih kraljestvih je dogorela, toda med trpkim lizanjem ran se netijo novi spori. Martelli iz Dornije in zimiški Starki iščejo maščevanja za svoje mrtve, neustrašna Brienne pa išče sledi za pogrešano Sanso Stark. Euron Vranje oko, najbolj črn pirat, kar jih je kdaj razprlo jadra, se je vrnil iz smodečih se ruševin Valyrije in terja prestol Železnih otokov. Z ledenega severa, kjer Oni pretijo Zidu, vajenec za moistra Samwell Tarly pelje skrivnostno dete v citadelo Starega mesta.

V vihri krvoskrunstva in očetomora, alkimije in nasilnih smrti bo zmaga pripadla lastniku najbridkejšega jekla in najbolj zakrknjenega srca.

Recenzija Bukla

Za slovenske ljubitelje Martinove fantazijske serije Pesem ledu in ognja je 2011 posebno leto. Preveden je četrti del serije, avtor je po šestih letih končal peti del, ki naj bi v izvirniku izšel julija, za povrh pa so tudi na slovenski HBO začeli predvajati serijo Igra prestolov, ki je navdušila tako kritike kot gledalce. Da pa bo mera polna, se bo avtor konec junija mudil tudi v Sloveniji. V Vranji gostiji se vojna v Sedmih kraljestvih bliža koncu, zato je čas, da se prešteje mrtve in sestavi nove načrte. Velik del knjige je pisan s perspektive Cersei Lannister, ki se še vedno trudi obdržati železni prestol, čeprav jo paranoja že žene v norost. Veliko prostora Martin nameni tudi Brienne, ki po Sedmih kraljestvih išče Sanso Stark, in Jaimeju, pri katerem vse kaže na to, da kljub vsemu premore nekaj časti. Tu je tudi Samwell Tarly, ki spremlja skrivnostno dete proti jugu, kar se tiče Starkovih, pa je avtor nekaj poglavij namenil le Sansi in Aryi. V primerjavi s prvimi tremi knjigami je Martin v četrtem delu nekoliko umiril dogajanje, kljub temu pa je nastavil nove zanke, zaradi katerih lahko slutimo presenetlji­ve preobrate, ki jih pri tem mojstru fantazije že kar nekako pričakujemo.

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...