Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Žerjavica pod pepelom

Sabaa Tahir
Žerjavica pod pepelom
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-00-2971-7
Naslov izvirnika An ember in the ashes
Prevod Ida Sternad
Urejanje Špela Žakelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
370 g
414 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
britansko leposlovje

O knjigi

Laia je sužnja. Elias je vojak. Ne ona ne on nista svobodna.

Imperij Bojevnikov vsakršno upiranje kaznuje s smrtjo. Kdor ne zaobljubi svojega telesa in svoje krvi cesarju, tvega tudi življenje svojih najbližjih in uničenje vsega, kar mu je najdražje.

V tem surovem svetu, ki se zgleduje po starem Rimu, živi Laia z babico, dedkom in starejšim bratom. Družina se prebija skozi življenje v siromašnem delu mesta, ki mu z železno roko vlada Imperij. Oblasti ne izzivajo, saj vedo, kaj se zgodi tistim, ki si to drznejo.

A ko Laijinega brata aretirajo zaradi izdajstva, je Laia prisiljena sprejeti odločitev. V zameno za pomoč upornikov, ki ji obljubijo, da bodo njenega brata rešili iz zapora, bo tvegala svoje življenje in zanje vohunila v najodličnejši vojaški akademiji, kar jih ima Imperij.

Tam spozna Eliasa, najboljšega vojaka na akademiji, ki je skrivoma tudi najbolj uporniški. Elias si želi samo eno: da bi se za vedno rešil tiranstva, ki ga mora širiti kot vojak. Z Laio bosta kmalu spoznala, da sta njuni usodi povezani in da bodo njune odločitve spremenile prihodnost samega Imperija.

Barvit fantazijski svet, ki spodbuja k razmišljanju, pospeši utrip in para srce.

Recenzija Bukla

Prvenec ameriške pisateljice pakistanskih korenin se dogaja v fantazijskem antičnem svetu. Ljudstvu kruto vlada Imperij, ki krvavo kaznuje najmanjši upor. Laia, ki se dobro zaveda grozot oblasti, z družino živi v revnem delu mesta in se skuša izogibati težavam, vse dokler vojaki ne aretirajo njenega brata zaradi izdajstva. Da bi ga rešila, z uporniki sklene dogovor: če bodo rešili njenega brata, bo vohunila na najprestižnejši vojaški akademiji. Med delom spozna Eliasa, najodličnejšega vojaka, ki ima prav tako veliko skrivnost. Zgodba, ki jo izmenjujoče pripovedujeta glavna junaka, ima magičnost sveta Harryja Potterja in brutalnost Igre prestolov ter zasvoji kot Igre lakote. Ker je vabljiva za široko paleto bralcev, ni presenetljivo, da je nadaljevanje svetovne uspešnice že napovedano za konec letošnjega poletja.

Vanja Jazbec, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...