Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zvezdni prah

Neil Gaiman
Zvezdni prah
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Srednji svet
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-01-2094-0
Naslov izvirnika Stardust
Leto izdaje izvirnika 1999
Prevod Tadej Zupančič
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
400 g
225 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tristran Trn je zaljubljen v najlepše dekle v Zidu. Da bi jo osvojil, se mora odpraviti v vilinsko deželo po padlo zvezdo. Med čudežno in razburljivo pustolovščino, polno nevarnosti in urokov, sreča mnoga nenavadna bitja, mrtve prince, leteče pirate, samoroga in seveda padlo zvezdo. Obljubo, ki jo je dal ljubljenemu dekletu, sicer izpolni, a njegova usoda po vrnitvi v Zid ubere drugačna pota…
Eden najboljših piscev fantazijskih pripovedi, avtor mnogih romanov, kratkih zgodb in stripov Neil Gaiman (1960) je za svoje delo prejel številne ugledne literarne nagrade. Pustolovska romantična pravljica Zvezdni prah je bila leta 1999 nominirana za nagrado Locus, leta 2000 pa je prejela nagrado Alex. Ameriška zveza knjižnic jo je ocenila kot eno najboljših knjig za odrasle, ki nagovarjajo tudi mladino.

Recenzija Bukla

Tristan Thorn se odpravi čez Zid, ki ločuje resnični svet od Vilinske dežele, da bi svoji srčni izbranki prinesel padlo zvezdo. Toda zvezda je živa in lepa, ima dolge svetle lase in je sploh skrajno zoprna. In kot da ta težava ni dovolj, Tristan ni edini, ki išče zvezdo … Kar nekako nenavadno je, da je knjiga, kot je Zvezdni prah, požela toliko prikimavanja pri kritikih in bralcih. Gre namreč za pravljico; sicer odraslo, polno grdih besed in precej nazornih prikazov nasilja in golote, pa vendar – pravljico. Toda Neil Gaiman, eden od najboljših piscev fantazijskih zgodb, je že vedel, kaj počne: s preprostimi pripovedmi, polnimi čudes in skušnjav in včasih dvojnih pomenov je uspel ustvariti delo, ki očara, začara in bralca ponese nazaj v otroštvo. Tako zelo, da so leta 2007 po njej posneli istoimenski film.

Vesna Paradiž, Bukla 77

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...