Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ikigaj

Japonska umetnost življenja
Héctor García, Francesc Miralles
Ikigaj
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4454-0
Naslov izvirnika Ikigai
Ilustracije Marisa Martínez
Prevod Nataša Müller

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 14,5 cm
340 g
184 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
leposlovje
osebna rast, duhovnost in ezoterika
japonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zakaj nekateri ljudje vedo, kaj hočejo, in živijo polno, drugi pa izgubljajo tla pod nogami?

Japonci so prepričani, da je eden ključnih elementov ikigaj – nekateri so ga našli in se ga zavedajo, drugi ga še vedno iščejo.

Imeti jasno določen ikigaj, veliko strast, prinaša zadovoljstvo, srečo in daje smisel življenju. V trenutku, ko odkrijemo razlog bivanja, se najbolj rutinsko opravilo spremeni v srečen tok.

Namen te knjige je, da najdete svoj ikigaj. Kdor ga najde, ima vse, kar potrebuje za dolgo in srečno življenje.

Veselo potovanje!

Recenzija Bukla

Ikigaj je japonska beseda za razlog človekovega bivanja, za tisto najglob lje, kar obstaja v človeku in kar ga vsako jutro požene iz postelje, tako pa sta priročnik za zdravo in dolgo živ ljenje naslovila španska avtorja. V njem sta zbrala mnoga japonska pa tudi druga priporočila, nekatera z bogato tradicijo, spet druga iz bliž nje preteklosti, s katerimi si lahko vsak pomaga k prijetnejšemu in kakovostnejšemu staranju, obenem pa Ikigaj spodbuja k razmiš ljanju o tem, kaj je dejanski smisel posameznikovega življenja. Od priporočila japonske zveze za spanje, da zadnji kofein (recimo v obliki kave) zaužijete najkasneje deset ur pred spanjem, prek iskanja ambicioz nih, a ne preveč zahtevnih novih prijetnih ciljev, ki vas popeljejo v stanje toka, pa vse do železnih zakonov ikigaja, od katerih že prvi pravi, da bodite dejavni in se nikoli ne upokojite, naslednji pa, da se smejte, obdajte s prijatelji in, seveda, da sledite svojemu ikigaju. Prijazna knjiga za začetek vsakega leta!

Samo Rugelj; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...