Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Izgubljena čast Alison Klein

Tomaž Janežič
Izgubljena čast Alison Klein
17,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba samozaložba
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-92358-5-0

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14 cm
250 g
214 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman je navdihnil razvpit primer, ki je pretresel Italijo. Američanka Alison pride na študij v Italijo, kjer spozna novega fanta Gabriela. Njuno romanco prekine brutalen umor njene sostanovalke Mirande. Med mučnim nočnim zaslišanjem se Alison psihično zlomi in podpiše dvoumno izjavo. Tisti, ki edini lahko pojasni zločin, pa izgine neznano kam. Alison bo morala napeti vse moči in se oborožiti z vsemi možnimi zavezniki, da bo dokazala svojo nedolžnost.

Recenzija Bukla

Roman je nastal po resničnem dogodku grozljivega posilstva in umora italijanske študentke, ki naj bi bila žrtev ameriške sostanovalke in njenega italijanskega fanta. Čedna, nekoliko površinska Američanka Alison Klein je prišla na študijsko izmenjavo, nato pa bolj žurala kot študirala. Resno in zadržano italijansko sostanovalko naj bi umorila v satanističnem obredu, ki naj bi ga izvedlo več ljudi. Roman sprva izrisuje dogajanje med mladimi pred umorom, nato se prelomi v vrtinec obtožb, obsodbe in zapora, ko se Alison življenje spremeni v moro, iz katere se ni moč prebuditi. Obtoženka je sicer vztrajno trdila, da ni kriva, toda mediji so razpihnili primer, javnost je gnevno zahtevala krivca in policija ter tožilstvo sta našla morilko. Avtor nakaže še druge možnosti, predvsem pa opozori na splet okoliščin, ko nesrečno treščita poželenje in zavrnitev, privilegiran in podprivilegiran svet, naivnost dobro preskrbljenih in krutost boja za preživetje mladih z ulice. V mraku ozadja stojijo droge, brezdomstvo in socialne razlike. Za pisatelja, pesnika, pisatelja, esejista in fotografa Tomaža Janežiča je to peti roman.

Maja Črepinšek, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...