Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kažipoti

Sonatina o odnosih in kulturi srca
Ksenija Benedetti
Kažipoti
24,00 € 24,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 4-6 delovnih dni

Knjiga bo lično ovita v darilni papir in zavezana s trakom. Račun v kuverti pošljemo h kupcu, knjigo pa k obdarovancu.

2,90 €


Povej naprej

Založba Sanje
Zbirka Sanje. Zgodbe
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-274-087-0
Ilustracije Aleksander Cavazza
Urejanje Rok Zavrtanik
Uvodna beseda Antiša Korljan, Vesna Milek

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 16,5 cm
610 g
216 strani
Tip knjige
kolumne
Kategorije
leposlovje
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Ksenija Benedetti ima nekaj, kar je izjemno dragoceno: občutek za duh časa. Je moderna in sveža, zato jo imajo rade tudi najmlajše generacije; ima občutek za to, kje živimo, kaj se nam dogaja, zaznava nove konstelacije sveta, sluti, kam gremo, če se ne bomo znali ustaviti, pogledati nase z drugih zornih kotov. Kolumne, ki so izhajale v Primorskih novicah, smo na Sanjah uglasbili tudi v knjižno obliko. Za vas igra Sonatina o odnosih in kulturi srca s spremno besedo Vesne Milek.

Ksenija Benedetti je bila skoraj dve desetletji šefinja državnega protokola Republike Slovenije, edina šefinja protokola s tetovažo. Njen debi je bil obisk japonske princese Sajako, sledili so obisk kraljice Elizabete, Vladimirja Putina, predsedovanje Svetu Evropske unije leta 2008, vrh Bush-Putin, vrh EU–ZDA, srečanje 16 predsednikov srednjeevropskih držav; Vladimirja Putina je gostila trikrat, Georgea Busha dvakrat, se rokovala s papežem Frančiškom in japonskim cesarjem in zasadila seme za novi falcon pri dr. Janezu Drnovšku, zgodbe, ki jih bomo morda brali v drugi knjigi. V Kažipote je tako vpletla vse tisto, kar pozna in kar jo določa: poleg izkušenj v komunikaciji z ljudmi, omenjenih srečanj z najvišjimi predstavniki tudi ljubezen do fotografije, glasbe, poezije, umetnosti nasploh.

Knjiga je nastala v sodelovanju s Primorskimi novicami.

Recenzija Bukla

Dolgoletna šefinja državnega protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti ima tisto nekaj, kar je izjemno dragoceno: občutek za duh časa. V Kažipote, izbor kolumn, ki so izhajale v Primorskih novicah, je vpletla vse tisto, kar pozna in kar jo določa: poleg neprecenljivih izkušenj v komunikaciji z ljudmi, omenjenih srečanj z najvišjimi predstavniki različnih sfer družbenega in političnega življenja, iz njenih pripovedi seva tudi ljubezen do fotografije, glasbe, poezije in umetnosti nasploh. Ste vedeli, da je s pokojnim dr. Andrejem Marušičem ustanovila bend Bela čokolada, ona na klaviaturah, on vokal in kitara? Ali da je pred leti svoje fotografije s telefonom razstavljala v galeriji Fotografija, izkupiček pa je šel v dobrodelne namene? Je moderna in sveža, zato jo imajo rade vse generacije; ima občutek za to, kje živimo, kaj se nam dogaja, zaznava novo mreženje sveta, postavlja kažipote, sluti tudi, kam gremo, če se ne bomo znali ustaviti, pogledati nase z drugih zornih kotov.

Beti Hlebec, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...