Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Airbnbjevske zgodbe

Maja Sotenšek
Airbnbjevske zgodbe

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Chiara
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7060-06-5
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Miriam Monica

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 12,5 cm
130 g
104 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Kratki zapisi so utrinki mimobežnih srečanj, zapisani v želji, da bi morebitnim bralcem krajšali čas med počitnicami ali na potovanju, na vlaku, morda v letaliških čakalnicah. Medtem ko čakamo, naj se pred nami odpre pot v novo življenjsko pustolovščino ...

"Sodobnemu popotniku je spletna platforma airbnb pisana na kožo: zasebna, a zanimiva stanovanja, ugodne cene in še novi prijatelji so pravo nasprotje suhoparni sivini hotelov z več ali manj podobno opremo in pričakovano rutino ponudbe, ki se zdi klonirana v neskončnost.
Dve leti bo že, odkar sem začela v svojem domu sprejemati sodobne vagabunde. Rada raziskujem svet, zato tudi z veseljem gostim podobno misleče, ko sem doma. Pritlično stanovanje z majhnim vrtom tik ob obali je v poletnih mesecih vedno polno zanimivih gostov od vsepovsod....."
- avtorica knjige

Recenzija Bukla

Čeprav ima delitvena ekonomija kopico (predvsem socialnih) težav, pa je vendarle na neki način v naša življenja (ponovno?) pripeljala nekaj več medosebnega stika. Pričujoče delo razkriva, kakšna je narava le-tega na primeru oddajanja/najemanja stanovanj preko znane popotniške platforme. Avtorica se znajde v obeh vlogah: oddajanju prepusti prvo polovico knjige in najemanju drugo. Kratki zapisi razkrivajo delčke medkulturnih dialogov, podobe, ki jih turisti gojijo do Slovenije (še posebej Pirana), in včasih presenetljive razloge, zaradi katerih so se odločili za obisk. Hja, morda si je težko predstav­ljati, kako zelo različno si predstavljamo potovanja in počitnikovanja … Liki gostij in gostov so predstavljeni v grobih orisih, za katere se zdi, da verodostojno odražajo izkušnjo avtorice, vendar pa se ta včasih odloči za (predvidevam) dodat­no literarizacijo, opis dogodkov, ki jim ne bi mogla biti priča, a so jo karakterji gostov očitno spodbudili k osvoboditvi domišljije. Drugi del (pripovedovalka kot gostja) le zamenja te vloge in spekulacije zamenja nekoliko bolj potopisni pridih v pisanju.

Aljaž Krivec, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...