Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Beležnice I

Albert Camus
Beležnice I
22,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Litera
Zbirka Babilon
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6780-77-3
Naslov izvirnika Carnets I
Leto izdaje izvirnika 1962
Prevod Vera Troha
Urejanje Petra Vidali

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 14,5 cm
290 g
160 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Albert Camus se zdi ena tistih redkih legend, ki jih vsaka nova generacija prej ali slej mora odkriti in zares brati. Dokaz za to je tudi izpopolnjevanje njegovega opusa v slovenščini. Camus je ohranil razmišljanja, ki so spremljala nastajanje njegovih del, v tem primeru od Obeh plati do Tujca prek Svatbe in Mita o Sizifu. Takšna zrenja v delavnico – rahle sapice in orkanske tokove inspiracij, miselne vzorce in cerebralne preskoke – so poseben privilegij. Bralec ve, da bere nekaj, kar naj bi mu ostalo skrito, pa se vseeno ne počuti kot voajer.

Recenzija Bukla

Nedavno smo dobili nov prevod Camusovega Tujca, sedaj pa smo priča izdaji prvega zvezka njegovih Beležnic (izšli bodo trije). Gre za neke vrste kreativni dnevnik, Camusove zapiske ob ustvarjanju Tujca, Svatbe, Mita o Sizifu itn., vpogled v delavnico literarnega mojstra, ki v njej reflektira razmišljanja ob prebiranju literature drugih avtorjev, detektira njihove kvalitete in slabosti, zapisuje dnevno doživljanje in jim da globljo perspektivo, se v obliki utrinkov razveseli popotnih pripetljajev, napiše eno- ali večstavčne ugotovitve, ki bi skoraj lahko imele značaj pregovorov ipd. Camus se v njih kaže kot raznoroden, strasten in inteligenten avtor, ki mu misli preskakujejo vsevprek in ki najde inspiracijo na nepredvidljivih koncih. Knjiga za ljubitelje Camusovega opusa in za tiste, ki radi iščejo izvore literarne kreativnosti.

Samo Rugelj, Bukla 88

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...