Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Creepyatrija

Fear of a Blank Planet
Tereza Vuk
Creepyatrija

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba samozaložba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-276-744-0
Spremna beseda Mara R. Sirako

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13 cm
190 g
179 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

O knjigi

Tereza Vuk je inteligentna ženska, ki po sili razmer fura safr, živi safr in piše o safru. Vem, da ne zveni ravno slovnično pravilno, ampak tako to je. Njene kratke zgodbe, ki so končno zbrane v knjigi, so smešne le na prvi pogled. Urejena, domnevno normalna večina se rada smeje drugačnim, še posebej rada se naslaja nad trpkimi usodami vseh, ki živijo na margini družbe.

Tipičen slovenski humor, največkrat ga opazimo na TV, je omejen na norčevanje iz fizičnih lastnosti posameznika. Če ima nekdo velike zobe ali jih sploh nima, je grbast, šepa, ima govorno napaČo ali ne zna govoriti slovensko ipd., spravi v smeh večino gledalcev.

Iz spremne besede

Recenzija Bukla

Creepyatrija je prvenec, ki se bolj kot roman bere kot osebna izpoved, pred nami je namreč surov dnevniški zapis odvisnice od drog in alkohola, napisan v pogovornem jeziku. Slenga ne posnema, temveč gre za organski, stalni način mišljenja ter izražanja. Vukova, sicer tudi zmagovalka Proznih mnogobojev 2012, je kritična do sveta, čeprav njena odvisnost ni ravno izid družinskih travm in se zaradi tega ne smisli sama sebi. Odstira nam vpogled v resnično obrobje, kjer prevladujeta boj za obstanek in neizprosno spopadanje človeškega bitja s seboj. Na trenutke samoironično (v odnosu do policistov), na trenutke divje (fizična nuja po zadevanju izkrivlja poglede), na trenutke grenko (ljubezenske peripetije).

Žiga Valetič, Bukla 93

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...