Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Domorodje

Podeželske refleksije
Jože Horvat
Domorodje
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-282-127-2
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
320 g
206 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Štiri zgodbe o ljudeh in zemlji v dramatičnih zgodovinskih okoliščinah, četudi že v mirnem času, štiri zgodbe o strasteh in ljudeh, ki iz svojih korenin čutijo resničnost nad sabo in je ne morejo dojeti. V sporu so z oblastjo, očarani od sveta in njegove lepote ter žrtve ljubezni, ki jim daje smisel. Usoda »malega « posameznika na ravnini in naš sodobni čas je vnanji okvir, v katerem se konkretizirajo liki teh zgodb na vzhodnem, prekmurskem robu slovenskega prostora; opisani s pogledom, ki išče v njih varovano skrivnost – in radovednost pri bralcu.

Jože Horvat (1942) je avtor otroških zgodb, knjig intervjujev s pisatelji ter proze, kot so dela Tihožitje z goro (2006), Dvojni svet (2009) in Obrazi prostora (2013).

Recenzija Bukla

Knjiga Domorodje prinaša štiri zgodbe iz življenja domačinov prekmurske ravnice. Med njimi srečamo sprta družinska člana, grešnega župnika, veseljaškega kaplana, vaška posebneža, za katera še v starosti skrbi mati, in dekle, ki je pobegnilo v tujino. Vsaka zgodba je zraščena z zemljo in zdi se, da brez nje ne bi mogla obstajati. V njej in njenih plodovih najdejo vaščani tolažbo in preživetje, zato se veselijo njenih darov in težko poslavljajo od nje. Prekmurje je zapustil tudi novinar in pisatelj Jože Horvat, avtor knjig intervjujev s pisatelji in proznih del: romana Bela Lendava (1992), potopisov in kratkih zgodb Tihožitje z goro (2006), romanov Dvojni svet (2009) in Obrazi prostora (2013) ter otroških zgodb.

Katja Cingerle, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...