Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Don Camillo in Peppone 5

Giovannino Guareschi
Don Camillo in Peppone 5

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-308-2
Naslov izvirnika Tutto don Camillo
Prevod Dean Rajčić
Urejanje Ivan Mohar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13,5 cm
430 g
356 strani
Tip knjige
humor, satira, parodija
Kategorije
leposlovje > kratka proza
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nasmeh premaga vse nesporazume in vse prepreke

Če smo se pred pol stoletja pri branju Don Camilla muzali ob dogodivščinah med duhovnikom in komunistom, ko so v »samoupravni « Jugoslaviji preganjali celo politične »vice«, gre danes na eni strani za kulturnozgodovinsko skico, na drugi strani pa za hudomušno lahkotno branje z literarno težo.

Kdor je z užitkom prebral prve štiri knjige Guareschijevih zgodb (prva je pri Celjski Mohorjevi družbi izšla leta 2013, druga leta 2014, tretja leta 2015, četrta leta 2016), bo seveda tudi sedaj pričakoval sočno in zabavno branje. In ne bo se zmotil. Res pa je, da so med šaljivimi tudi presneto resne zgodbe o življenju ljudi s Padske nižine, začinjene z duhovitim odnosom med katoliškim župnikom in »rdečim« županom. To so zgodbe, pisane s srcem. »Srce sicer ne razmišlja, vendar je včasih močnejše od možganov,« pravi don Camillo v enem od pogovorov z Jezusom. Iz obširnega opusa 346 zgodb nas bo peta knjiga poučevala in zabavala s petintridesetimi novimi peripetijami obeh glavnih akterjev.

Recenzija Bukla

Ljubitelji dveh zabavnih likov, duhovitega in pretkanega duhovnika Don Camilla in njegove večne karakterne protiuteži, ne prav bistrega levičarja Peppona, bodo znova prišli na svoj račun. Pred nami je petintrideset svežih zgodb, v katerih so Don Camillo, Peppone in drugi spremljevalni liki ujeti v številne situacije iz življenja preprostega italijanskega človeka v času po drugi svetovni vojni. Zgodbe, pogosto prežete s humorjem in prepletene s tipičnim italijanskim šarmom, prikazujejo življenje z vseh njegovih različnih plati. Guareschi tako kot v svojih prejšnjih delih tudi v tej knjigi prek zgodb postavi ogledalo družbi pa tudi posamezniku in vsem njegovim značilnostim. Da, tudi tistim neprijetnim, včasih prav gnilim, na katere avtor nenehno opozarja – tudi v obliki iskrivih naukov na koncu posameznih zgodb. S svojo večno aktualnostjo in tudi humorno obarvanostjo bodo zagotovo očarale (tudi) sodobnega bralca.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...