Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Drevo možnosti in druge zgodbe

Bernard Werber
Drevo možnosti in druge zgodbe
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba LUD Literatura
Zbirka Stopinje
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6952-88-0
Leto izdaje izvirnika 2002
Prevod Tanja Ahlin
Spremna beseda Ana Geršak
Urejanje Gaja Kos, Tina Kozin

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 14 cm
310 g
198 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
francosko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Werber (1961) je francoski pisatelj znanstvenofantastičnih romanov, ki je s svojo trilogijo o mravljah med drugim navdihnil tudi celovečerni risanki Mravljinec Z in Življenje žuželk, napisal pa je tudi dve knjigi kratkih zgodb. Prva, Drevo možnosti, je izšla leta 2002. Bolj kot v jezikovnem smislu Werber briljira s svojimi idejami, kar jasno pokažeta že prva in pa zadnja zgodba v knjigi. Zgodba Naučimo se jih imeti radi je neke vrste satirični strokovni članek o tem, kako živijo divji ljudje, torej ne tisti udomačeni, ki jih imajo za hišne ljubljenčke bitja, ki si o ljudeh izmenjujejo prav poučne prirodoslovne informacije (kako se razmnožujejo, kje prebivajo itn.), Šola za mlade bogove pa je poročilo o tem, kako poteka šolanje bogov in v katerem razredu pride na vrsto izdelovanje živali z zavestjo, med katerimi so tudi podgane in ljudje. Zbirka zgodb z virtuoznimi domislicami!

Samo Rugelj, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.


Recenzija Bukla

Dobrodošli v dimenzije časa in prostora, kjer je meja le domišljija ...

Prvo prevedeno delo avtorja, ki se ga literarni kritiki in nagrade izogibajo, a je kljub temu - ali pa morda ravno zaradi tega? - eden najbolj branih sodobnih francoskih pisateljev. V zbirki kratkih zgodb, v kateri kar prekipeva od različnih znanstvenofantastičnih, domišljijskih ali le na moč nenavadnih domislic, Werber bralca nenehno preseneča. Od zgodbe, v kateri se francoski turist za spremembo odloči dopustovati v Franciji 16. stoletja, a ga čisto zadnji hip rešijo vislic, ker ni želel zavarovanja; pa nekakšnega priročnika višjih bitij, ki bralca poučuje, kako ravnati s svojimi hišnimi ljubljenčki - ljudmi; zgodbe znanstvenika, ki je na sebi preizkusil formulo prosojnosti; pripovedi drevesa, ki je bil priča umoru ... V vsaki teh zgodb odmeva Werberjeva filozofija: Literatura je tu zato, da v njej uživamo in da nas zabava. Govoriti želim o užitku razkrivanja, o uživanju v vednosti. Knjige naj vzbujajo voljo do življenja!" (str. 198).

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...