Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dvanajst potohodnikov

Gabriel García Márquez
Dvanajst potohodnikov
27,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kondor
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5189-0
Naslov izvirnika Doce cuentos peregrinos
Leto izdaje izvirnika 1992
Prevod Vesna Velkovrh Bukilica
Spremna beseda Carlos Pascual
Urejanje Andrej Ilc

Tehnične lastnosti
trda vezava
19 x 12,5 cm
240 g
202 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
kolumbijsko leposlovje

Založnik o knjigi

Nobelovec Gabriel García Márquez je sicer najbolj znan po svojih romanih, a je bil tudi velik mojster kratke proze. Zbirka iz leta 1992 prinaša dvanajst ohlapno povezanih zgodb, ki tematizirajo tujost in tujino. Vse zgodbe se odvijajo v Evropi, kjer se bolj ali manj po naključju znajdejo zelo različni Latinoameričani, začenši z bivšim diktatorjem, ki preživlja svoja zadnja leta v nekem zakotnem švicarskem hotelu. Zgodbe, ki jih navkljub vsem čudnim pripetljajem preveva in preseva nekakšna melanholična modrost, so uravnoteženo delo zrelega mojstra, v času razseljevanj in preseljevanj pa bodo imele marsikaj povedati tudi slovenskemu bralcu.

Recenzija Bukla

Pred nami je zbirka kratkih zgodb kolumbijskega Nobelovca, ki so bile napisane v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stolet­ja, v knjižni obliki pa so izšle šele leta 1992. V njih znameniti pisatelj pripoveduje 12 zgodb o Latinoameričanih, ki (večinoma, ne pa nujno) bivajo na ozemlju Evrope, kjer se vsak od njih spopada s svojo izoliranostjo ali osamljenostjo. Med njimi so odstavljeni predsednik neimenovane republike v Karibskem morju, ki mu pomaga preprosti zakonski par; kolumbijski notar, ki tava po Rimu z umrlo hčerkico v zaboju, Kolumbijka, ki jo najemajo za sanje; ženska, ki se zlomi na avtocesti in pristane v psihiatrični bolnici, mlada ženska, ki se z vrtnico zbode v prst in v nasled­njih dneh izkrvavi do smrti, vsi ti junaki s svojimi zgodbami so popisani v razkoš­nem Marquezovem slogu, ki nas virtuozno pelje proti nepričakovanemu koncu.

Samo Rugelj, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...