Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dvojna napaka

Poustvarjene zgodbe
Andrej Hočevar
Dvojna napaka
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-282-215-6

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
300 g
192 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Andrej Hočevar (1980) je po petih pesniških zbirkah izdal svojo prvo prozno knjigo Dvojna napaka s pomenljivim podnaslovom Poustvarjene zgodbe, ki se na vznemirljiv način poigrava z resničnostjo, saj avtor o svojem delu med drugim pravi:

Kar ni resnično, ni nujno izmišljeno, kar ni izmišljeno, ni nujno resnično.

Recenzija Bukla

Hočevar (1980) je v prvi vrsti pesnik, avtor treh pesniških knjig, nazadnje zbirke Leto brez idej iz leta 2009, ter urednik pri Literaturi (poleg zbirke Prišleki skrbi tudi za spletno edicijo Literature), z Dvojno napako pa se je podal na vmesni teren med avtobiografskimi krokiji, ki izhajajo iz njegovih vsakdanjih (družinskih, poklicnih in osebnih) prigod, in prvoosebnimi kratkimi zgodbami, ki zasedajo hibridni prostor med literaturo in realnostjo. Hočevarjevo pisanje, ki se razteza od najboljšega seksa prek najboljših počitnic do opevanja smučarskih uspehov Bojana Križaja, je sproščeno in tekoče, s posluhom za jezik in ritem. V konce zgodb si ne prizadeva za vsako ceno pripeljati usodnih preobratov, čeprav to ne pomeni, da jih ne zna emocionalno zašiliti tako, da se za hip ali dva zataknejo v srcu. Duhovita zbirka avtobiografskih frag mentov od otroštva pa do nekako predvčerajšnjim.

Samo Rugelj, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...