Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Ko sem prvič
27,75 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-244-250-7
Naslov izvirnika La prima volta che
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Karmen Filipič
Urejanje Janja Remškar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14 cm
360 g
234 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > strip
leposlovje > kratka proza
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Izbor dvanajstih zgodb priznanih in nagrajenih italijanskih avtorjev. Prva zmaga, prvo razočaranje, prva prevara, prva ljubezen, prvi resnični izziv: kaj od tistega, kar se nam je zgodilo prvič, se nam je najbolj vtisnilo v spomin? Kako smo to doživljali? Dvanajst zgodb, ki vas bodo pripravile do nasmeha, joka, morda ogorčenja. Kajti prvič je lahko karkoli, predstava, pričakovanje ali želja. Lahko je nekaj nežnega, navdušujočega ali grobega in celo krutega.
To je mladinska knjiga za občutljive bralce vseh starosti.

Recenzija Bukla

Se še spominjate prvega poljuba? Mogoče prvega razočaranja? Kaj pa prvega potovanja brez staršev? Izbrani mladinski italijanski pisatelji in striparji so v kratke zgodbe strnili dvanajst nepozabnih trenutkov, doživetih v obdobju življenja, ki je posuto z mnogimi pomembnimi prvimi izkušnjami. Zgodbe, nastale v duhu samoreflek sije, nas popeljejo v navidezen svet avtorjev, kjer lahko podoživimo vsak svoj »prvič« in dobimo vpogled v tisto pristno v ljudeh, kar po navadi poskušamo zatajiti in zakriti. Izpod peres priznanih pisateljev nastale zgodbe so ljubke in lahkotne, spet druge boleče realne in na trenutke celo groteskne, vseeno pa ima vsaka neko globlje sporočilo, s katerim se lahko vsak bralec poistoveti.

Nina Zafred, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...