Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kolo sreče

Ali kako lahko celo drobna knjižica spremeni življenje (trpka komedija)
Roman Rozina
Kolo sreče
7,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Zbirka Svila
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-287-076-8
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Bronislava Aubelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18 x 12,5 cm
80 g
80 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

8. marca 2016, malo po deveti zvečer, se je José odločil, da bo napisal knjigo. Ko nepriljudni José leto kasneje uresniči cilj, nehote sproži nenavaden splet okoliščin, ki poveže kopico likov, bolj ali manj običajnih smrtnikov s prepoznavnimi literarnimi imeni: Italo, Bohumila, Orhan, Umberto, Gabriela, Salman, John Maxwell … Zavrti se kolo sreče, ki odkriva tople, tragične, presenetljive, smešne, herojske epizode in jih 2. novembra 2017 pripelje na obrežje narasle podivjane reke. Na majhnem prostoru se zvrsti še zadnji mimohod likov: običajno floskula, da knjige spreminjajo življenja, se izkaže za zgodbeno resničnost.

Kolo sreče je novela z dvema razlagalnima podnaslovoma. Prvi, Kako lahko celo drobna knjižica spremeni življenje, je najkrajši opis literarne zgodbe, drugi, Trpka komedija, pa pojasnjuje avtorjev pisateljski pristop.

Recenzija Bukla

Novi naslov v zbirki Svila je prispeval slovenski pisatelj Roman Rozina, avtor štirih romanov, med drugim Zločina in ljubezni ter Županskega kandidata, ki v izhodišče svoje novele postavi precej neizrazitega Joséja, ki se odloči, da bo v svojem življenju naredil spremembo in v naslednjem letu napisal knjigo. To mu tudi uspe, vendar zanjo ne najde založnika, tako da mu potem ne preostane drugega, kot da jo izda v samozaložbi. Vse to nadaljevanje zgodbe potegne v vrtinec dogodkov, v katerih nastopajo liki s pomenljivo znanimi imeni, od Orhana do Umberta.

Samo Rugelj, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...