Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kratke zgodbe

Kęstutis Kasparavičius
Kratke zgodbe

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba KUD Sodobnost International
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7047-01-1
Naslov izvirnika Trumpos istorios
Ilustracije Kęstutis Kasparavičius
Prevod Klemen Pisk
Urejanje Katja Klopčič Lavrenčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 19 cm
390 g
79 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
leposlovje > kratka proza
litvansko leposlovje

Založnik o knjigi

Kęstutis Kasparavičius je že dodobra očaral slovenske bralce. Po Mali zimi in Trapastih zgodbah je zdaj pred vami nova zbirka kratkih zgodb. Tudi tokrat so te kratke in preproste, vendar tudi zabavne: stvari in bitja, ki nas obdajajo, nenadoma oživijo in zablestijo v vsej svoji čudaškosti, avto dobi mladičke, luč visi na tleh, svetilka pa oddaja – temo! In pride zelo prav sovi, kadar se ta predolgo v jutro zamudi v gozdu. Svet je poln nenavadnih in skrivnostnih pojavov, že če samo pokukamo v drvarnico … Kęstutis Kasparavičius nam znova razkrije, da je tudi svet, ki nas obdaja iz dneva v dan, čudežen in presenetljiv. Le pripravljeni moramo biti na to, da ga uzremo na nov način. In prav tega nas učijo Kratke zgodbe.

Kęstutis Kasparavičius je litovski pisatelj in ilustrator, ki ga poznajo otroci vse od Evrope in Azije pa do Severne in Južne Amerike. Njegov nezgrešljivi slog pripovedovanja in ilustracij zagotavlja, da ob njegovih delih vedno znova uživajo tako najmlajši kot odrasli bralci.

Recenzija Bukla

Kęstutis Kasparavičius (1945), litov ski pisatelj in ilustrator, ki je kariero začel leta 2003, je do danes ustvaril že več kot 50 ilustriranih del. Njegov nezgrešljivi slog pripovedovanja, pogosto zasoljen z zajetnim ščepcem humorja, še dodatno popestrijo ilustracije, ki v svoji natančni izrisanosti spominjajo na umetnine renesančnega nizozemskega umetnika Hieronymusa Boscha. Nekaj njegovih najboljših del že imamo v slovenščini, zdaj smo dobili še dve poslastici. Dežela lenuhov je neke vrste vodnik po tej čudni deželi, kjer je vse obrnjeno na glavo. Tu ni skrbi, ni dela, marljive celo doleti kazen! Beremo lahko o Velikem obzidju riževega pudinga, o prometnih predpisih in lepotah glavnega mesta Tortogradca. Kratke zgodbe pa bodo navdušile predvsem tiste, ki so že imeli v rokah avtorjeve Trapaste zgodbe. Zbirka zgodb pripoveduje o tem, kaj se zgodi, če vsakdanje stvari oživijo. Avtor v uvodu pojas ni, kako je prišlo do svežih zgodbic: po izdaji Trapastih zgodb so do njega prišle različne drobne stvari, ki jih prej ni opazil in ni vključil v zbirko. Zdaj so nogometna žoga, luč, balon in druge malenkosti zahtevale, da tudi o njih napiše kakšno vrstico. Avtor jim je seveda ustregel in nastale so Kratke zgodbe.

Vanja Jazbec, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...