Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kronika homo sapiensa

Skrajno resne resnične zgodbe
Marjeta Tivan
Kronika homo sapiensa
9,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Luna
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-274-559-2
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Rok Zavrtanik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15 cm
150 g
88 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Popotnica in svetovljanka Marjeta Tivan je v literarne vode zabredla s prvencem Jaz, dedo in Wolfy: Vodnik po notranjem in zunanjem svetu. Svoj opus pa je tokrat obogatila z revolucionarno zbirko poučnih in pronicljivih kratkih zgodb, ki jih je zbrala pod skupnim naslovom Kronika homo sapiensa: Skrajno resne resnične zgodbe. Prav vsaka izmed njih je zaključena enota, parabola, ki od pozornega bralca zahteva nekaj več osebnega aganžmaja in premisleka. Varljivo zabavne zgodbe so začinjene z dodatnimi premisleki in izzivi, ki bralca ne peljejo po neki vnaprej določeni ustaljeni poti, so le odsunki v pravo smer, namigi za lažje razumevanje teh brezčasnih zgodb o človeku in družbi. Kaj pa boste kot bralec v teh parabolah odkrili, je odvisno predvsem od vas samih.
Všečni in na trenutke nenavadni junaki se, vsak na svoj način, lotevajo izredno resnih filozofskih in družbenokritičnih tematik, ki pa so podane na bralcu prijazen in zelo slikovit način. Same po sebi vam lahko služijo kot nadvse dobrodošel priročnik, kako na preprost način najti globlje bistvo, ki se skriva v na videz povsem vsakdanjih prigodah in zapletih.

Recenzija Bukla

Avtoričine zgodbe, nanizane v obliki basni oziroma parabol, so skrajno resne in tudi resnične, četudi so včasih prežete s humorjem. A avtorica ga je v zgodbe vpletla predvsem z namenom, da bi se bralec lahko zavedel ironije človeškega početja, ki se ponavlja in ostaja – kljub morebitnim različnim zunanjim oblikam – povsem enako, kot je bilo v prazgodovini. Skozi zgodbe spoznamo različne človekove lastnosti, o katerih sicer ne govorimo radi, so pa tu, ker nenehno trkamo obnje in one trkajo ob nas. Basni oziroma parabole so polne skritih, globokih sporočil, ki jih je avtorica spretno vtkala vanje. Našel oziroma razvozlal pa jih bo lahko le tisti, ki zna (na življenje) gledati drugače in ki prepozna, kaj mu želi povedati zapisano.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...