Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mangialupi in drugi

Vladimir Bartol
Mangialupi in drugi
13,77 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Sanje
Leto izdaje 2003
ISBN 961-6387-14-6
Izbor Boris Paternu
Spremna beseda Boris Paternu

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 17,5 cm
350 g
174 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Mangialupi in drugi je iskriva in hudomušna knjiga, ob kateri se bralec z vsako stranjo bolj zabava. Za ljubitelje Bartola je to nujno branje, za druge priložnost za smeh, ki ga Slovenci v svojih literarnih delih nismo ravno pogosto deležni, ga pa zato toliko bolj potrebujemo. Bartol nam ga ponuja na pretek. Tistega najbolj verodostojnega in najtoplejšega, najglasnejšega in najbolj odkritosrčnega.

Tematsko se je v knjigi Mangialupi in drugi Bartol tematsko vrnil v rodni Trst in v njem v burnem povojnem ozračju  politične negotovosti konfrontiral slovenstvo in italijanstvo, konkretno resnega slovenskega časnikarja Pertota ter Italijana Mangialupija, južnjaškega pustolovskega poslovneža, ki je Slovencu pravi značajski antipod.

Po mnenju prof. dr. Borisa Paternuja, ki je zgodbe izbral, sodi Bartolovo pisanje zaradi prepričljivih likov in zapletov brez dvoma v sam vrh slovenske humoristične proze. V pripovedih o kvaziumetnosti, kvazipolitiki in kvaziljubezni spoznavamo resnične vzgibe delovanja sveta in človeka. Bartolov humor se razrašča v prvovrstno \'fellinijevsko\' satiro, ki blagodejno razkriva človeške slabosti.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...