Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Med vrsticami

J. T. Wilson
Med vrsticami
29,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Tuma
Zbirka Beri globalno
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-6682-00-8

Tehnične lastnosti
trda vezava
223 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
novozelandsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zbirka trinajstih zgodb novozelandskega barda – popotnika, zbiratelja in posredovalca štorij: mestna srajca si najde delo na odročni kmetiji, a prejšnje življenje mu nenadoma začne dihati za ovratnik; avtomobilska nesreča mlademu paru ponudi novo priložnost, a je ne zna izkoristiti; dekle, ki se išče, najde ljubezen v hipijevski skupnosti; norija atomske vojne na istem krovu združi pisano druščino nezdružljivih posameznikov; sin, ki lahko očetovo voljo zlomi le tako, da pred njim skoči z njegovega nebotičnika … A to so le nekateri motivi in obrisi zgodb, ki jih Wilson ‘pobira’ na ulici in jih tja tudi vrača. Wilson je kot literarni popotnik tlakoval ulice večine mest Avstralije in Nove Zelandije ter tako postal njihova znamenitost.

Recenzija Bukla

Če bi se rodil »tam doli«, torej v Avstraliji ali kje tam blizu, in bi seveda sploh dobil podobno idejo kot J. T. Wilson, ki je bil rojen na Novi Zelandiji, bi bil poklic, ki si ga je izbral on, zelo visoko tudi na moji lestvici zaželenosti. Wilson v zadnjih letih uspeva združevati dve svoji največji ljubezni, potovanje in pisanje. V izvirnem poklicu, ki ga je sam poimenoval kar literarno popotništvo, zapisuje tako svoje zgodbe kot pripovedi drugih, ki jih sliši, jih spne v snopiče in prodaja na ulici ter tako financira svoje življenje in prihodnje potepanje. Nekaj teh zgodb, ki že zaradi njihove »tržne logike« seveda niso visoka literatura, temveč komunikativne štorije z mnogimi preobrati, je skupaj še z nekaterimi novimi pred tremi leti izšlo v pravem knjižnem leposlovnem prvencu, Wilson pa sedaj čaka, da ga pot spet pokliče.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...