Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mingma in še sto drugih

Viki Grošelj
Mingma in še sto drugih
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Didakta
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-261-473-7
Urejanje Polona Meglič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13 cm
210 g
222 strani
Tip knjige
kolumne
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Viki Grošelj v tokratnem izboru že objavljenih in še neobjavljenih kolumn poleg alpinizma, posega tudi na druga življenjska področja. Poklicno, ki je bilo neločljivo povezano s športom in vzgojo mladih. Kulturno, saj je prepričan, da kultura in šport lahko plemenitita drug drugega ter skupaj ustvarjata presežke. In vsakdanje, ki je lahko navdihujoče v enaki meri.

Recenzija Bukla

Vikija Grošlja, legendarnega himalajca in avtorja mnogih knjig o alpinističnih podvigih in lastnih avanturah, v tej zbirki nekaj več kot stotih besedil spoznamo malce širše, kot človeka, ki se spontano odziva na življenje okoli sebe – seveda je to največkrat v povezavi s športnim udejstvovanjem. Naslov Mingma je povzet po enem izmed člankov, gre pa za sina legendarnega šerpe Anga Phuja, ki je bil leta 1979 z našimi alpinisti na strehi sveta, potem pa je pri sestopu nesrečno zdrsnil in se smrtno ponesrečil. Grošelj in Stipe Božić sta nanj po naključju naletela v Nepalu in Mingma je, da bi spoznal drugačne kraje, obiskal tudi Slovenijo, vendar je ob tem pustil življenjsko lekcijo tudi Grošlju. In k temu težijo tudi druga Grošljeva besedila: izražajo njegova prepričanja in stališča, hkrati pa poanto včasih spretno obrnejo in postavijo v širši okvir, bodisi da govori o kadilcih in kritizira njihovo poudarjanje, da so v bistvu žrtve oni, ne pa nekadilci, bodisi da gre občudovanje muzeja Reinholda Messnerja, ki ga ima za enega izmed junakov našega časa.

Samo Rugelj, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...