Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moj bog, tvoj bog

Zbirka novel o iskanju smisla življenja
Sybil Rosen, ... [et al.]
Moj bog, tvoj bog

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Odisej
Leto izdaje 2005
ISBN 86-11-17054-7
Ilustracije Eva Schöffmann-Davidov
Izbor Katharina Ebinger
Prevod Meta Ornik
Spremna beseda Aleš Debeljak

Tehnične lastnosti
trda vezava
197 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza

Povej naprej

Recenzija Bukla

Pet kratkih zgodb nam prikaže raznolikost verovanja.
Shannon se s teto Becky, budistično nuno, odpravi v divjino in tam razmišlja kdo je, zakaj obstaja in ali sploh obstaja. Razsvetljenje jo preseneti nepričakovano, ko iz težav reši srnjačka in začuti kozmično popolnost o kateri venomer govori teta.
Kalpana in Dilip, otroka indijskih staršev, oba rojena v Nemčiji, o hinduizmu ne vesta ničesar. Vprašanja sošolcev ju spodbudijo k temu, da o svoji veri začneta razmišljati. Družina se odpravi v Indijo, kjer se vprašanja in odgovori, skupaj s čudeži, ponujajo na vsakem koraku.
O islamu razmišlja Tarik, ki za svoje težave krivi pobožnega brata Adila, ki s svojim brezmejnim poudarjanjem moralnega načina življenja in skromnosti vnaša razdor v družino, dokler ne spozna, da je vera stvar srca.
Judovstvo nam razkriva Šoša, dekle na pragu dvanajstih let, ki se pripravlja na praznik bat micve, ko dekleta postanejo ženske. Z vso predanostjo se loteva priprav in si želi, da bi obredu prisostvoval tudi njen oče.
Mladoletni prestopnik Simon se pred policisti zateče v cerkev. V tišini posvečenega prostora mu misli uhajajo v otroštvo, oropano starševske ljubezni.  Ob Kristusu se zave, da je na svetu zato, da išče dobro in lepo.

Simona Grilc

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...