Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Mojtek
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grahovac
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7068-50-4
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Matjaž Fuchs

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15,5 cm
270 g
170 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
leposlovje > kratka proza
šport in zdravje > tek
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Naj vas branje ne zavede. Svoje dni je bil Marjan Žiberna odličen tekač. Nekaj razredov boljši od tistih, ki so iz svojega krevsljanja, spotikanja in potekovanja napravili literarni žanr. Humor v zgodbah bodo najlaže razumeli tisti, ki so se kdaj v življenju spustili pod tri minute na kilometer.« - Tadej Golob

Recenzija Bukla

Seveda je moral tudi Marjan Žiberna, publicist in nekdanji tekač, soavtor knjige o zgodovini Ljubljanskega maratona, enkrat objaviti svojo avtorsko knjigo o teku (po tem, ko mu je pred nekaj leti izšel tudi roman s tekaško vsebino in večpomenskim naslovom Norma). V zbirki raznovrstnih, ohlapno povezanih besedil o teku se Žiberna pogosto ozira v svojo zgodovino, ko je bil tek še nekaj precej nenavadnega, skoraj »norega«, poravnava drobne zamere izpred desetletij svojih znancev, recimo nogometašev, ki so narobe izračunavali pretečene kilometre med nogometnimi tekmami in doseženo hitrost, opisuje simpatične tekaške like, ki jih je srečal v svoje poklicnem in prostočasnem udejstvovanju, s čimer je spisal samosvojo tekaško knjigo, ki nostalgično obuja (njegovo) tekaško preteklost in se marsikdaj obregne tudi ob sedanjost na tem področju.

Samo Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...