Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nogometno srce

Mladinska povest
Mojca Gubanc
Nogometno srce

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Mohorjeva Celovec
Zbirka Troubles
Leto izdaje 2014
ISBN 978-3-7086-0813-6
Spremna beseda Marjeta Kovač
Urejanje Adrian Kert

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12,5 cm
138 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Jan je mlad nadarjen nogometaš, ki ga že od zgodnjega otroštva zanima le to, kako si bo tlakoval uspešno nogometno pot. Vendar mu načrte prekriža nepričakovana bolezen, ki pomeni tudi konec ambiciozne nogometne poti. Kot najstnik si mora Jan poiskati novo življenjsko pot, nove ideale. To mu s pomočjo trdne volje in novo zastavljenih ciljev tudi uspe – postane zdravnik. Vendar ga nova življenjska izkušnja precej zaznamuje, tudi njegov pogled na življenje. Ko pride na zdravljenje mlad nogometaš, Janu uidejo misli v lastno mladost.

V življenju se mora mnogo mladih odreči svojim življenjskim sanjam in si poiskati nov, svoj življenjski cilj. Knjiga pripoveduje o tej izkušnji fanta.

Recenzija Bukla

Stopnjevanje pričakovanj navijačev enih, drugih in tretjih tik pred največjim planetarnim nogometnim dogodkom je bilo sijajen okvir za izid nove knjige Mojce Gubanc, ki je znala ujeti pravi trenutek tudi že pred nedavnim evropskim prvenstvom v košarki. Del zgodbe o neizpolnjenih športnih in izpolnjenih poklicnih načrtih pripoveduje sama avtorica, del pa se pred bralcem odstira v spominskih utrinkih in neposrednih komentarjih osrednjega lika, kirurga Jana Visočnika, ki je bil kot najstnik obetaven nogometaš, sprejet v šolo znamenitega münchenskega Bayerna, vendar mu je nenadna srčna bolezen onemogočila kariero. Tega prelomnega dogodka se Jan spominja med zdravljenjem prav tako nadobudnega nogometaša Miha, poškodovanega med gašenjem požara, avtorica pa z njegovimi razmišljanji – s pomočjo športne psihologinje Tine Jeromen in drugih svetovalcev – opogumlja mlade, da nepremagljiva ovira na eni ne zapira tudi vseh drugih poti do uspeha.

Iztok Ilich, Bukla 101-102

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...