Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pa ste vi normalni?!

Alen Steržaj
Pa ste vi normalni?!
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Prvenci
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3761-0
Leto izdaje izvirnika 2015

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13 cm
140 g
123 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza

Povej naprej

Založnik o knjigi

Alen Steržaj, novinar ter basist in tekstopisec pri skupini Big foot mama, je v središče svojega prvenca postavil rokerja in njegov pogled na svet.

Pa ste vi normalni?! je zbirka duhovitih kratkih zgodb iz resničnega vsakdanjika “malega” človeka, ki jih novinarju A. skozi svoje oči in besede pripoveduje osrednji lik Palček (v občasnem prepiru s pajdašem Medotom). Zanj so mnogi ljudje za maškare oblečeni bolje
kot v ponedeljek, ko gredo v službo. Ogorčen je nad vegetarijanci, ki trdijo, da riba ni meso. Videl je NLP na sto metrov. V srednji šoli je imel pank bend. Ne razume, zakaj imajo ženske toliko nepotrebnih problemov z moškimi (ampak tako pač je!). Pozna eno madžarsko besedo. Spopadel se je z morskim vragom. Pozna človeka, ki se je šel prostovoljno skuhat v kemično stranišče. Med sončnim mrkom se je smejal kokošim, ki so mislile, da je noč. Šestdeset metrov pod morjem je delal stojo. Ve, kako ugnati največjega norca. Gejem je
hvaležen ... In še vedno išče okolje, kjer bo njegovo razmišljanje veljalo za normalno in povprečno!

Recenzija Bukla

Privlačen in nepretenciozen literarni prvenec Alena Steržaja (1972), basista in avtorja skladb skupine Big Foot Mama, ki je pred nekaj dnevi z velikim koncertom v Stožicah praznovala četrtstoletnico svojega obstoja, je izvirna in duhovita zbirka kratkih in zelo kratkih zgodb z nepričakovanimi konci. Novinar, poimenovan A., se je v svojem življenju srečal in se pogovarjal z velikim številom glasbenih zvezd. Vendar pa je največ odštekanih in smešnih zgodb slišal od javnosti neznanega šoferja, ki se ga je prijelo ime Palček. Palček torej pripoveduje zgodbe, A. pa jih zapisuje, ob tem pa morda še kaj tudi povpraša. Steržaj svojega glavnega junaka pelje od njegovih neverjetnih prigod, denimo še v srednji šoli, ko je zaspan zgrešil ne samo razred, ampak kar celo šolo, prek njegovih ljubezenskih nasvetov – kako v petih urah ugotoviti, ali je punca prava – pa vse do strašnih potapljaških podvigov v Egiptu, s katerimi je izmučil še tako izurjene profesionalce. Literatura, kot jo piše živahno življenje.

Samo Rugelj, Bukla 115

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...