Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pod svetlobo severnega sija

Alan Sullivan
Pod svetlobo severnega sija
21,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-244-334-4
Naslov izvirnika Under the Northern Lights
Leto izdaje izvirnika 1928
Prevod Tanja Goršič

Tehnične lastnosti
trda vezava
173 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje
leposlovje > kratka proza
kanadsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Edward Alan Sullivan (1868 — 1947), kanadski pesnik in pisatelj kratkih zgodb, nam razkrije zanimivo življenje kanadskih staroselcev, njihovo spoštovanje narave ter tesno povezanost z njo. Iz zgodbe v zgodbo razkriva, kako je narava oblikovala njihova življenja, a tudi, kako so prišleki to izkoriščali in posegli v naravno ravnovesje, ki so ga domača plemena negovala iz roda v rod.

Avtor je izjemno dobro orisal lepoto in divjost severno kanadske pokrajine ter s tem hkrati ustvaril čudovito branje in pomembno zgodovinsko delo o načinu življenja prebivalcev ledenega severa.

Recenzija Bukla

Edward Alan Sullivan (1868–1947) je bil kanadski pesnik in pisatelj, tudi avtor znamenitega romana The Great Divide, v katerem je popisal gradnjo kanadske železnice. Zbirka zgodb Pod svetlobo severnega sija iz leta 1928 prinaša njegovih enajst zgodb o kanadskih staroselcih, iz katerih buhti divja in neukročena narava, nekateri so knjigo imenovali »knjiga o džungli po kanadsko«, in je preživetje človeka odvisno od njegove sposobnosti. A ne samo to: Sullivan tehnološkega napredka, ki se je v njegovem času širil v Kanado, ni imel za nekaj dobrega, po njegovem mnenju je bilo s tem zrušeno naravno ravnotežje, evropsko zapostavljanje kanadskega prvobitnega načina življenja pa je imelo po njegovem mnenju, kot se vidi iz zgodb, pogosto tragične posledice, tudi s fizičnimi spopadi in porazi, pri katerih je bila seveda najbolj na udaru človečnost kot taka. Kanadska klasika!

Samo Rugelj, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...