Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Polnoč ves dan

Hanif Kureishi
Polnoč ves dan
5,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Študentska založba
Zbirka Žepna Beletrina
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-242-465-7
Naslov izvirnika Midnight All Day
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Breda Biščak, Tina Mahkota
Urejanje Jelka Ciglenečki, Janina Kos

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 13,5 cm
200 g
152 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Za mnoga Kureishijeva dela je značilen avtobiografski prizvok, in tudi liki v zbirki kratkih zgodb Polnoč ves dan so večinoma iz londonskih umetniških krogov. Večina zgodb se vrti okoli ljubezenskih odnosov, v katerih se protagonisti sicer videvajo, a le redko tudi vidijo. Kureishi njihova vedno nova iskanja in razpotja ubesedi s preprostim jezikom, komunikativnimi dialogi in blagim melanholičnim podtonom. Zdi se, kakor da jih v iskanju življenjskih radosti posede na ljubezenski vrtiljak, na katerem se marsikdaj vrtijo drug mimo drugega.

Recenzija Bukla

V okviru letošnjega festivala Fabula je k nam prišel tudi angleški pisatelj pakistanskega rodu Hanif Kureishi (1954), ki ga po romanih Buda iz predmestja, Intimnost, Nekaj ti moram povedati, Črni album in drugih delih prav dobro poznamo tudi pri nas. Ob tej priložnosti je izšla njegova knjiga kratkih zgodb Polnoč ves dan iz leta 1999. V desetih zgodbah pa Kureishi mojstrsko preigra svoje priljubljene teme, torej različne ljubezenske vrtiljake, ki jih pogosto poganjajo prepovedana razmerja, navdihujejo pa se tako z neposredno urbanostjo umetniških krogov kot tudi z melanholično liričnostjo. Ljubimca, ki hočeta skupaj preživeti nekaj dni v podeželskem hotelu, potem pa se jima nepričakovano pridruži še njen mož, nekdanja ljubimca, ki se zopet srečata, dekle, ki pripelje materi pokazat svojega starejšega vzhodnjaškega ljubimca, mož, ki povabi na pogovor ljubimca svoje žene, so samo nekatere od kombinacij, ki jih Kureishi s svojim talentom povzdigne v brezčasne zgodbe.

Samo Rugelj, Bukla 76

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...