Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sartrov lijak

Praktični nasveti za domače mojstre, literarne sladokusce
Mark Crick
Sartrov lijak
14,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Vale-Novak
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-259-072-7
Prevod Miha Avanzo

Tehnične lastnosti
mehka vezava
124 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
leposlovje > kratka proza

Povej naprej

Založnik o knjigi

Svetovna literarna elita je vse predolgo zviška gledala na praktične naredi-si-sam priročnike za hišna popravila. Zdaj pa so v tej knjižici končno zbrani nasveti velikanov svetovne književnosti, oziroma napotki za domače mojstre, literarne sladokusce, zapisani v slogu velikih pisateljev: Dostojevski pripoveduje o mladeniču, ki ga stara dama najame, da bi ji položil keramične ploščice v kopalnici; Cezar strokovno montira polico za uporno pleme Adolescentov; eksistencialistični junak Sartrove zgodbe pa občuti gnus in slabost, ko se mu v zamašenem odtoku lijaka razkrije njegovo lastno stanje.

Naučite se zamenjati šipo z voajerističnim Milanom Kundero, prepleskajte vrata z Anaïs Nin in položite tapete z Ernestom Hemingwayem. Poleg tega so tu še nasveti za postavljanje vrtne ograje, odzračevanje radiatorja, pleskanje sobe in menjavo stikala za luč, kot bi jih opisali Emily Brontë, Samuel Beckett, Haruki Murakami in Edgar Allan Poe ... 

Recenzija Bukla

Če se je Mark Crick v svoji prejšnji knjigi, Kafkova juha (2007), posvetil predvsem receptom v slogu svetovno poznanih literatov, pa se tokrat (s štirinajstimi kratkimi zgodbami) iz kuhinje premakne na hišna opravila. Tako se npr. Hamingwayev starec spopade s tapetami, Dostojevski pošlje mladeniča k stari gospe, da bi položil ploščice v kopalnici, Goethe pa se posveti zatesnjevanju kopalne kadi. Vsaka zgodba je ilustrirana v slogu znamenitega umetnika – od da Vincija in Van Gogha do Rodina in Picassa. Lotite se torej domačih popravil z velikani svetovne književnosti. 

Daniela Šavli

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...